Tarp geriausių Vilniaus „Kaziuko mugės 2024” amatininkų – Rokiškietė V. Jasinevičienė (0)

Publikuota: 2024-03-12 Kategorija: Kultūra
Tarp geriausių Vilniaus „Kaziuko mugės 2024” amatininkų – Rokiškietė V. Jasinevičienė
Asmeninio archyvo nuotr. / Violeta Jasinevičienė (antra iš kairės) pateko tarp geriausių „Kaziuko mugės 2024” amatininkų

Praėjusį šventinį savaitgalį Vilniuje buvo apdovanoti geriausi „Kaziuko mugės 2024” amatininkai. Tarp geriausių ir Rokiškietė tautodailininkė-amatininkė Violeta Jasinevičienė. 

Kaziuko mugė Vilniuje – tai pavasario atidarymas ir didžiausia rankų darbo gaminių kūrėjų iš visos šalies mugė, pritraukianti tūkstančius lankytojų. Čia dalyvavo apie 1500 amatininkų. Ši mugė turi ypatingą dvasią, čia itin svarbūs – tradicija ir autentiškumas, kadangi „Kaziukas” yra ne tik didžiausias, bet ir seniausias tokio pobūdžio renginys Lietuvoje.

 

Šioje šventėje už meistrystę ir kūrybiškumą puoselėjant tradicinius amatus bei kuriant originalius dirbinius, derinant rankų darbą bei šių dienų technologijas ir medžiagas, buvo išrinkti  ir apdovanoti geriausi mugės tautodailininkai-amatininkai. Jeis tapo, Danutė Tikužienė (Klaipėda), Janina Blažukienė (Vilkaviškis), Genutė ir Erikas Hincai (Panėvežys) ir Violeta Jasinevičienė (Rokiškis).

 

Tarp kitų Kaziuko mugės dalyvių galėjote pamatyti ir Nerilu, kurių rankų darbo Namų kvapai gali pagerinti atmosferą namuose.

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video