RLT vėl surado „Gi(y)lę“ (0)

Publikuota: 2024-04-22 Kategorija: Kultūra
RLT vėl surado „Gi(y)lę“
Asmeninio archyvo nuotr. / „Aukso gile“ už scenografiją įvertinto spektaklio komanda.

Turbūt Lietuvoje nebėra nei vieno festivalio, iš kurio Rokiškio liaudies teatras (RLT) grįžtų tuščiomis. Savaitgalį Utenoje vykusiame teatrų festivalio-konkurso „Gi(y)lių beieškant“ baigiamojoje dienoje RLT komandai buvo įteikta „Aukso gilė“ už spektaklio „Gerai arba nieko“ scenografiją.

Ją spektakliui kūrė ukrainietė Svetlana Radkievič, kurią bendradarbiauti statant spektaklį „Gerai arba nieko“ pasikvietė taip pat iš Ukrainos atvykęs režisierius Dmitrij Gusakov.

Utenos Kamerinio teatro įgyvendinamas projektas „Gi(y)lių beieškant“ startavo vos pernai, vasario mėn. Pirmasis festivalis rokiškėnams buvo itin gausus apdovanojimų.

 RLT tąkart parsivežė net dvi „Aukso giles“: režisūros (N. Danienei už spektaklį „Šepką atradau aš”) ir moters epizodinio vaidmens (RLT aktorei Marytei Vaitkevičiūtei, už Danutės vaidmenį spektaklyje „Šepką atradau aš”).

Rokiškio kultūros centro  Bajorų padalinio teatras „Šnekutis“ gavo scenografijos „Aukso gilę“ už spektaklį „Pabezdėk pa jazminais”. 

Pagrindinis festivalio-konkurso prizas, didžioji „Aukso gilė“ nugulė Salų dvaro teatro aktorių rankose, už spektaklį „Bunkeris“, kurį režisavo Eligijus Daugnora.

Be šio, svarbiausio festivalio prizo, saliečiai taip pat gavo dvi papildomas „Aukso giles“: aktorė Lina Matiukaitė, už debiutinį partizanės Liepos vaidmenį ir Ramūnas Traškinas, kaip pagridninio vyriško vaidmens atlikėjas, už įkūnytą poetą spektaklyje „Bunkeris“. 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video