Saliečiai „Bunkerį“ statys ir Niurnberge (0)

Publikuota: 2023-09-14 Kategorija: Kultūra
Saliečiai „Bunkerį“ statys ir Niurnberge
Asmeninio archyvo nuotr. /

Salų dvaro teatro aktoriai ir režisierius Eligijus Daugnora pakuojasi lagaminus į Vokietiją. Kiek daugiau nei po mėnesio, spalio 21-24 d., kolektyvas vyks į Niurnbergą, kur vietos lietuvių bendruomenei rodys savo žymųjį ir didžiulio dėmesio sulaukusį spektaklį „Bunkeris“.

Pakvietė į svečius

Į klausimą, kaip teatrą pasiekė kvietimas atvykti net į Niurnbergą, režisierius atsako nieko neslėpdamas – į svečius juos kviečia kraštietė, anksčiau pati Rokiškio liaudies teatre vaidinusi Lina Kalvelytė.   

„Ji ten gyvena. Praėjusių metų rudenį buvo grįžusi į gimtinę ir Salose žiūrėjo mūsų spektaklį. Jai patiko. Kadangi yra Niurnbergo priemiesčio Lietuvių bendruomenės pirmininkė, pakvietė mus atvažiuoti ir spektaklį parodyti jiems“, – sakė E. Daugnora.

Gelbsti projektai

Ir pridūrė, jog jei pasakotų dar nuosekliau, tai: pirmiausia jie susirašinėjo ir susitarė, kad puikiausios galimybės lietuviams atvykti būtų Lietuvos Konstitucijos dienos minėjimo proga.

Dėl kelionės finansavimo L. Kalvelytė teikė projekto paraišką Užsienio reikalų ministerijos programai „Globali Lietuva“, o Salų dvaro aktoriai – projektą Rokiškio rajono savivaldybei. Iš pastarosios buvo gauta 900 eurų parama daliai kelionės išlaidų apmokėti.   

Vis dar Salų

Oficialiai teatras vis dar vadinasi Salų dvaro teatras. E. Daugnora juokiasi, kad nors jam atlyginimo Salų dvaras ir nebemoka, bet leidžia „glaustis“ po stogu, tad dėl pavadinimo labai ir „neburba“.

„Kol kas dar renkamės dvare. Paskui, lyg ir, pažadėjo mums patalpas Rokiškyje, miesto centre, kur anksčiau buvo tautodailininkų galerija. Kai nutrūko darbiniai santykiai su Salų dvaru, buvo minčių – gal skirstytis. Nes tokie „beviečiai“ lyg ir likom. Bet kai „Bunkeris“ taip puikiai skinasi kelią, tai motyvacijos likti kartu tikrai atsirado. Net galvojam jau ir apie naują pastatymą. Kokį? Ai, kol kas dar šiek tiek paslapties...“, – intrigavo E. Daugnora.

Užsakyti kitiems metams

O „Bunkerio“ populiarumą liudija jau pradėtos planuoti kitų metų gastrolės. Anot režisieriaus, jie jau turi šešis pakvietimus.

„Dar šiais metais spektaklį rodysime daugybę kartų: rugsėjo 28 d. esame pakviesti į Viešojo saugumo tarnybos prie VRM Vilniaus dalinio jubiliejų, spalio 14 d. dalyvausim „Atspindžiuose“ Krekenavoje, lapkritį į Karininkų ramovę keliausim. Žodžiu, gyvenam darbingai“, – kaip visada geros nuotaikos nestojo režisierius.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video