Paroda „Mano angelas“ Rokiškio Juozo Keliuočio viešojoje bibliotekoje (foto) (0)

Publikuota: 2024-02-12 Kategorija: Kultūra
Paroda „Mano angelas“ Rokiškio Juozo Keliuočio viešojoje bibliotekoje (foto)
VB nuotr. / Parodos eksponatai

Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriuje eksponuojama Rokiškio lopšelio-darželio „Varpelis“ menų studijos (vadovė Nijolė Adamonienė) ir keramikos būrelio (vadovė Edita Miškūnienė) vaikų kūrybinių darbų paroda „Mano Angelas“.

Kalėdiniu laikotarpiu ši paroda buvo eksponuojama lopšelio-darželio galerijoje. Kalėdų dvasia visus suvienija geriems darbams. Norėjosi įsileisti Kalėdų angelą į savo namus, į savo širdis - sukurti patį gražiausią Angelą, kuris primintų kokie yra svarbūs geri darbai ir buvimas kartu.

 

Daugelyje  legendų  Angelai minimi kaip dangaus būtybės su aureole ir sparnais. Sparnai simbolizuoja nemirtingumą, dorybę, meilę, aureolė reiškia dangišką kilmę. Kalėdų istorijose Angelai yra Dievo pasiuntiniai, vaidinantys svarbų vaidmenį Jėzaus Kristaus gimimo istorijoje.

Kurdami savo Angelus, vaikai apie juos nuoširdžiai pasakojo gražias, girdėtas ir negirdėtas  istorijas. Kiekvieno mažojo menininko piešti Angelai pavaizduoti skirtingai,  išraiškingi savo charakteriu, atlikti juodu, baltu, auksiniu, sidabriniu markeriu. Naudodami grafinės raiškos priemones, pasitelkdami fantaziją, vaikai Angelus dekoravo raštais, ornamentais. Mokėsi linijos ir dėmės komponavimo būdų, dekoravimo. Molyje kūrė įvairius raštus, naudodami nėriniuotą audinį, vėliau į jį įspaudė pasirinktą Angelo, žvaigždės, snaigės formas.

Tai tik dalis nuostabių darbų mažųjų autorių, kurie pristatomi parodoje.

Paroda veiks iki 2024 kovo 1 dienos. Kviečiame apsilankyti bibliotekoje ir pasigrožėti vaikų kūrybiniais darbais.

Rokiškio lopšelio-darželio „Varpelis“ menų studijos vadovė Nijolė Adamonienė

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video