Į televizijos konkursą „Dainų dainelė“ pateko būrys jaunųjų atlikėjų iš Rokiškio (0)

Publikuota: 2024-02-07 Kategorija: Kultūra
Į televizijos konkursą „Dainų dainelė“ pateko būrys jaunųjų atlikėjų iš Rokiškio
Rokiškio R. Lymano mokyklos archyvo nuotr. / Urtė Smalinskaitė – viena iš atrinktų III etapo dalyvių

II televizijos konkurso „Dainų dainelė" etape, vykusiame sausio 18 d. dalyvavo 8 Rokiškio atlikėjai ir ansambliai. Šiandien paaiškėjo rezultatai: pagal surinktus balus etapą televizijoje pateko 4 solistai ir vienas duetas, visi dainininkai iš Rokiškio R. Lymano muzikos mokyklos.

Solistai ir duetas

Trečiajame, televizijos etape pasirodys Radvilė Cegelskaitė (mokytoja Reda Kazlauskienė, koncertmeisterė Rasa Pletaitė-Junokienė), Urtė Smalinskaitė (mokytoja R. Kazlauskienė, koncertmeisterė R. Pletaitė-Junokienė), Aronas Žegliūnas (mokytoja Asta Vajagienė, koncertmeisteris Mykolas Treščenkinas), Tomas Geidonas (mokytoja A. Vajagienė, koncertmeisteris M. Treščenkinas) bei Brigitos Stulgaitės ir Simonos Antonovaitės duetas (mokytoja ir koncertmeisterė Rasa Pletaitė-Junokienė).

Dainingas kraštas

Du atlikėjus parengusi A. Vajagienė sakė, kad konkursui pradėjo ruoštis nuo rugsėjo. „Visi vaikai turi galimybę dalyvauti konkurse, yra trijų kūrinių programa, vieni ją įveikia, kiti nusprendžia, kad reikia įdėti labai daug darbo. Tai prestižinis konkursas“, – kalbėjo mokytoja.

9-metis A. Žegliūnas – vienas iš atrinktų dalyvių, sakė labiausiai nekantraujantis pasirodyti televizijoje. T. Geidoną mokytoja moko dainuoti jau 5 metus. Tomas ne kartą bandė patekti į „Dainų dainelės“ konkursą, kasmet ruošdavo programas. Atkaklumas nugalėjo – šis kartas buvo sėkmingas.

Konkurse pasirodė ne vienas mokytojos A. Vajagienės parengtas atlikėjas,  o  Deimantė Sadauskaitė 2014 m. tapo „Dainų dainelės“ laureate. „Rokiškis – dainingas kraštas“, – sakė pašnekovė.

50-tą kartą vyksiančios Lietuvos vaikų ir moksleivių konkurso „Dainų dainelė“ koncertų filmavimai vyks vasario–gegužės mėnesiais.

Pritrūko  sėkmės

Į tolimesnį etapą pateko dvi mokytojos R. Kazlauskienės paruoštos atlikėjos – Urtė ir Radvilė.  Pasak mokytojos,  nuotaikos dvejopos – ir džiugu, ir šiek tiek gaila, nes dar vienam atlikėjui – Kajui pritrūko vos 0,1 balo, o „Linksmuolėms RE DO MI“ – šiek tiek sėkmės konkurse. „Manau, 10 proc. lemia sėkmė, o 90 proc. yra darbas. „Linksmuolės...“ prieš tai buvo pačios ryškiausios, o šiame etape nepavyko, šiek tiek ligos sutrukdė“, – sakė R. Kazlauskienė.  

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video