A. Skardžius antrą kartą apdovanotas „Tegyvuoja teatras“ statulėle (0)

Publikuota: 2024-03-25 Kategorija: Kultūra
A. Skardžius antrą kartą apdovanotas „Tegyvuoja teatras“ statulėle
Rokiškio Sirena nuotr. / Šeštadienį gautais apdovanojimais RLT pasidžiaugė sekmadienį vykusio festivalio atidarymo metu.

Prieš rokiškėnams pradedant džiaugtis profesionalių teatrų mėnesiu, šeštadienį Kupiškyje vyko didžiausia Lietuvos mėgėjų teatrų šventė „Tegyvuoja teatras“. Šventėje paaiškėjo ryškiausi šalies mėgėjų teatrų režisieriai, dramaturgai, scenografai ir aktoriai. Net 5-iose nominacijose nominuotas Rokiškio liaudies teatras (RLT) iš kaimyninio rajono parsivežė du apdovanojimus.

Pasidžiaugė scenoje

Apie tai, kad yra nominuoti net 5-ose skirtingose kategorijose: ryškiausia scenografija (spektaklis „Šepką atradau aš“); ryškiausio moters vaidmens kategorijoje varžėsi net dvi RLT aktorės Drąsutė Jarušauskienė (už Elzytės vaidmenį spektaklyje „Gerai arba nieko“) ir Marytė Vaitkevičiūtė (už Danutės vaidmenį spektaklyje „Šepką atradau aš“); ryškiausio vyro vaidmens – aktorius Arūnas Skardžius (už Liongino Šepkos vaidmenį spektaklyje „Šepką atradau aš“) bei ryškiausias spektaklio scenarijus, inscenizacija: N. Danienė, už „Šepką atradau aš“ scenarijų ir spektaklio „Svetima žemė“ inscenizaciją.

Kovo 23-ąją, Tarptautinei teatro dienai paminėti (Teatros diena – kovo 27-oji – aut. past.) skirtame renginyje XIX Lietuvos mėgėjų teatro šventė „Tegyvuoja teatras 2024“ iš 10-ies skirtingų nominacijų rokiškėnai gavo net dvi statulėles: ryškiausio vyro vaidmens bei ryškiausias scenarijus ir inscenizacija.

Kūrybiškiausiems ir ryškiausiems mėgėjų teatro atstovams įteikiami diplomai, o laureatai pelno prestižinius apdovanojimus – „Tegyvuoja teatras“ statulėles.

Tokia sėkme RLT režisierė N. Danienė pasidžiaugė sekmadienį Rokiškyje vykusio Lietuvos profesionalių teatrų festivalio „Vaidiname žemdirbiams“ atidarymo ceremonijoje.

Tarp 74-ių laureatų

„Neslėpsiu, tikėjausi, kad „Šepka“ parsiveš kokią nors statulėlę: vis tik – penkios nominacijos. Bet kad dvi – nebūčiau drįsusi tikėtis. Kai „Ryškiausio vyro vaidmens“ nominacijos laimėtoju paskelbė Arūną, visi krykštavom iš džiaugsmo. Išsišiepusi iki ausų lipu į sceną pasiimti kitos nominacijos diplomo. Vieno iš tų kelių. Skelbia nominaciją „Ryškiausias scenarijus ir inscenizacija“. Ir vėl girdžiu „Rokiškio teatras“. Prisiekiu, iš nuostabos, tiesiog, juokiausi ir nebeprisimenu ką nerišliai kalbėjau. Tikrai žinau, kad dėkojau aktoriams ir technikams, kurie visą tai, ko parašiau, pavertė gyvu dalyku“, – emocijas liejo N. Danienė.

Pirmasis šalyje

Besidžiaugdama komandos ir asmeninėmis pergalėmis, režisierė išdavė paslaptį, kad A. Skardžiui ši „Tegyvuoja teatras“ statulėlė yra jau antra: „Vertas! Kruvinu darbu užsidirbo, lipdamas iš visų įmanomų savo komforto zonų. Jis – dabar vienas tituluočiausių aktorių-mėgėjų Lietuvoje“.

Statulėlėms gauti nominuotos D. Jarušauskienė ir M. Vaitkevičiūtė šį kartą apdovanojimų nepelnė, tačiau joms buvo įteikti diplomai, o režisierė negailėjo savo aktorėms gerų žodžių.

„Abi – svajonių aktorės. Režisieriams tikras malonumas su jumis dirbti, o žiūrovams – į jus žiūrėti“, – gyrė aktores.

Spektaklio „Šepką atradau aš“ komandai taip pat įteiktas diplomas „Ryškiausio spektaklio“ nominacijoje.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video