Miesto eglutę nupuoš po šalčių (9)

Publikuota: 2021-02-08 Kategorija: Kultūra
Miesto eglutę nupuoš po šalčių
„Rokiškio Sirenos“ nuotr. / Rokiškio miestą vis dar puošia kalėdinė eglutė.

Vasario 17-ąją minėsime Pelenų dieną, Gavėnios pradžią. Iki jos likus kiek daugiau nei savaitei, rokiškėnai stebisi, kad Nepriklausomybės aikštėje vis dar tebestovi pagrindinis Kalėdų akcentas – eglutė. Tiesa, ji jau nebešviečia girliandomis.

Rokiškėnai juokauja, kad šiemet su eglute nepasisekė: per jos įžiebimo šventę trūkinėjo transliacija, o ir nykštukai apie Kalėdų senelį šoko be kaukių. Matyt, koks Grinčas išties bus užkeikęs eglutę, mat ant nosies jau Gavėnia, o eglutė... tebestovi dar vis. Ir primena naujamečius anekdotus, kad pas pačius kantriausius eglutės stovi iki vasario. „Ar miesto valdžia aptingo?“ – stebisi rokiškėnai.
Teisybės dėlei būtina pažymėti, kad kitos kalėdinės miesto puošmenos, įskaitant ir nemažai ginčų įplieskusią prakartėlę, jau seniai iškeliavo iš aikštės.
Kada gi Rokiškis atsisveikins su savąja žaliaskare, „Rokiškio Sirena“ klausė miesto seniūno Arūno Krasausko.
Jis paaiškino, kad eglutė miesto centre stovi ne dėl tingumo ar aplaidumo. Atvirkščiai. Nupuošti teoriškai ją galima ir šiandien. Tačiau tai labai brangiai kainuotų miestui.
„Planavome nupuošti jau prieš porą savaičių. Tačiau tuomet gerokai prisnigo ir eglutė buvo apsnigta. Nupuošti ją reiškė rizikuoti nepataisomai sugadinti girliandas. Laukėme, kol nutirps sniegas, bet vietoj to spustelėjo šalčiai. Ir girliandų draskyti nuo šakų mes negalime: rizikuosime jas sugadinti. Todėl laukiame, kada orai atšils“, – sakė Rokiškio miesto seniūnas.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video