Vyriausybė siūlo drausti išieškoti skolas iš valstybės ar savivaldybių paramos (0)

Publikuota: 2020-05-13 Kategorija: Politika
Vyriausybė siūlo drausti išieškoti skolas iš valstybės ar savivaldybių paramos
Rokiškio Sirena nuotr. / Pinigai

 Vyriausybė siūlo drausti išieškoti skolas ir kitas lėšas antstoliams iš valstybės ar savivaldybių skirtos paramos koronaviruso krizei švelninti.

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė Teisingumo ministerijos parengtoms Civilinio proceso kodekso pataisoms, numatančioms, jog būtų neliečiama tiek fiziniams, tiek juridiniams asmenims skirta parama ar kitos išmokos bei kompensacijos, numatytos dėl ekstremaliosios situacijos ar karantino.

„Paskelbus karantiną, valstybė skyrė dideles pinigų sumas, kad padėtų žmonėms ir paremtų valstybės ekonomiką, nes tenka stabdyti verslą, sumažėjo pajamos, ūgtelėjo nedarbas. Todėl socialiai būtų neteisinga, jei šios lėšos priverstinai būtų skiriamos skoloms padengti“, – tvirtino teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Šio metu Civilinio proceso kodekse skolas draudžiama išieškoti iš komandiruotpinigių, motinystės, tėvystės ir vaiko priežiūros išmokų, išeitinių išmokų bei kitų išmokų, skirtų nepasiturinčių gyventojų socialinei paramai.

Taip pat išieškojimas negali būti nukreipiamas į buities, ūkio, darbo, mokymosi reikmenis
ir kitą turtą, kurie būtini skolininko ar jo šeimos pragyvenimui, darbui pagal jo profesiją ar
mokymuisi.

Išieškant iš juridinių asmenų, skolų negalima išieškoti iš lėšų, kurias skolininkas gavo kaip Europos Sąjungos ar kitą tarptautinę finansinę paramą remiamam projektui vykdyti.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video