Vyriausybė priėmė atlaisvinimus gidams, pramogų parkams, nuteistųjų lankymui (0)

Publikuota: 2021-04-21 Kategorija: Politika
Vyriausybė priėmė atlaisvinimus gidams, pramogų parkams, nuteistųjų lankymui
Rokiškio Sirena nuotr. / Žmonės

Vyriausybė trečiadienį sušvelnino karantino sąlygas, numatytama daugiau laisvių gidams, pramogų parkams ir nuteistųjų lankymui.

„Sprendimai yra priimti, kad gidai galėtų tam tikras grupes lauke gidauti, galėtų joms vesti ekskursijas ir dėl pramogų parkų taip pat. Tiesiog buvo sutarta, kad reikalavimai dėl žmonių skaičiaus bus priderinti prie analogiškų reikalavimų, kurie yra taikomi panašiems renginiams“, – spaudos konferencijoje sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Vyriausybės posėdyje ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pranešė siūlanti leisti ekskursijose atvirose erdvėse dalyvauti iki dešimties asmenų, neapsiribojant tik turinčiais imunitetą.

Taip pat pasiūlyta leisti veikti nuotykių parkams: pasak ministrės, juose yra daug vietos, todėl yra galimybės saugiai vykdyti tokią veiklą. Ministerija siūlė leisti ten lankytis ne daugiau dešimties žmonių arba užtikrinti 50 kv. metrų plotą vienam lankytojui.

Taip pat Vyriausybė pritarė, kad į ilgalaikius pasimatymus su nuteistaisiais galėtų atvykti imunitetą dėl skiepo ar persirgimo COVID-19 turintys asmenys.

Iki šiol nuteistųjų ir suimtųjų lankymas buvo apribotas: leidžiami tik trumpalaikiai pasimatymai. Naujas atlaisvinimas įsigalios nuo gegužės 3 dienos.

Pagal siūlomą pakeitimą, ilgalaikiai ir trumpalaikiai kontaktiniai pasimatymai pataisos įstaigose ir tardymo izoliatoriuose liktų draudžiami, išskyrus atvejus, kai į pasimatymą atvyksta imunitetą turintis žmogus.

Teisingumo ministrė Evelina Dobravolska sakė, jog šis sprendimas itin svarbus nuteistiesiems, nes kai kurie jų jau apie metus dėl karantino nėra matę artimųjų.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video