Vyriausybė numatė kompensacijas nuo koronaviruso nukentėjusiems medikams (0)

Publikuota: 2020-04-29 Kategorija: Politika
Vyriausybė numatė kompensacijas nuo koronaviruso nukentėjusiems medikams
Rokiškio Sirena koliažas / Vyriausybė numatė kompensacijas nuo koronaviruso nukentėjusiems medikams

Vyriausybė trečiadienį numatė kompensacijas ir galimas draudimo išmokas nuo koronaviruso ar kitų ypač pavojingų užkrečiamų ligų nukentėjusiems medikams ir jų artimiesiems.

Pakeistame kompensacijų apraše įtvirtinta, jog mirus darbuotojui, teikusiam paslaugas ypač pavojingomis užkrečiamosiomis ligomis sergantiems pacientams, ar jei jis dirbo vykdant epidemijų profilaktikos priemones ypač pavojingų užkrečiamųjų ligų židiniuose, jo artimiesiems būtų skirta 93,1 jo mėnesinių atlyginimų dydžio kompensacija. Pakeitimus siūlė Sveikatos apsaugos ministerija. 

Sprendime nurodyta, jog jei, pavyzdžiui, darbuotojo atlyginimas siekia 1,5 tūkst. eurų per mėnesį,  jo artimiesiems lygiomis dalimis būtų išmokama 139 650 eurų.

Jei darbuotojas, užsikrėtęs pavojinga užkrečiama liga, netektų sveikatos ir darbingumo, jam būtų mokama 1-5 metų jo atlyginimo dydžio kompensacija. Priklausomai nuo netekto darbingumo lygio, minėtą 1,5 tūkst. eurų atlyginimą gaunantis medikas sulauktų nuo 18 iki 90 tūkst. eurų.

Be kompensacijų, taip pat nustatyta, kad medicinos darbuotojai galėtų gauti 20-50 proc. nuo metinio atlyginimo dydžio sumos draudimo išmoką, nustatant žirkles – ne mažiau nei 24 minimalūs mėnesiniai atlyginimai (14 568 eurų) ir ne daugiau nei 48 MMA (29 136 eurų). 

Sprendimą skirti ar neskirti kompensacijas ir draudimo išmokas priims sveikatos apsaugos ministro įsakymu sudaryta komisija.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video