Vaikų vasaros stovykloms papildomai skirta 5,5 mln. eurų (1)

Publikuota: 2020-07-02 Kategorija: Politika
Vaikų vasaros stovykloms papildomai skirta 5,5 mln. eurų
Rokiškio Sirena nuotr. / Žaidžiantys vaikai

Vyriausybė papildomai skyrė 5,5 mln. eurų vaikų vasaros stovykloms, edukacinėms programoms ir kitoms neformaliojo švietimo veikloms.

Šios lėšos, trečiadienį skirtos iš Vyriausybės rezervo, netrukus bus paskirstytos savivaldybėms pagal vaikų skaičių, o savivaldybės gautas lėšas paskirstys stovykloms ir kitoms neformaliojo vaikų švietimo veikloms finansuoti. 

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija rekomenduoja prioritetą teikti mokiniams, turintiems didelių ir labai didelių specialiųjų ugdymosi poreikių, gaunantiems socialinę paramą, taip pat ne valstybės ar savivaldybės valdomiems švietimo teikėjams.

Pasak ministerijos, bendra valstybės suma, kurią galima naudoti vaikų vasaros edukacijai, šiemet siekia 8 mln. eurų – keliskart daugiau, nei ankstesniais metais.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius sako, kad šios lėšos leis pasirinkti bent vieną stovyklą ar edukacinę programą visiems šalies moksleiviams.

„Kiekvienas norintis mokinys galės dalyvauti bent vienoje stovykloje, edukacinėje programoje vasarą. Labai kviečiu savivaldybes sudaryti sąlygas kaip įmanoma daugiau vaikų atvykti į stovyklas, įsitraukti į neformaliojo švietimo veiklas. Skatinu savivaldybes ypač atkreipti dėmesį į vaikus, turinčius specialiųjų ugdymosi poreikių, taip pat į mažiau finansinių galimybių turinčių šeimų vaikus“, – pranešime sako A. Monkevičius.

Papildomas lėšas savivaldybės galės naudoti iki metų pabaigos.

Jau anksčiau vaikų vasaros stovykloms ir kitoms neformaliojo vaikų švietimo veikloms paskirta 2,5 mln. eurų – ši suma sutaupyta dėl koronaviruso grėsmės atšaukus Moksleivių dainų šventę.

Kasmet vaikų vasaros stovyklose ir programose dalyvaudavo apie 50 tūkst. vaikų, bendra valstybės ir savivaldybių lėšų suma vaikų užimtumui vasarą siekdavo apie 1,5 mln. eurų.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video