Svarsto pokyčius bedarbiams: atsisakius darbo pasiūlymų, laikinai neleistų registruotis Užimtumo tarnyboje (5)

Publikuota: 2021-10-11 Kategorija: Politika
Svarsto pokyčius bedarbiams: atsisakius darbo pasiūlymų, laikinai neleistų registruotis Užimtumo tarnyboje
Rokiškio Sirena nuotr. / Užimtumo tarnyba

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija diskutuoja apie pokyčius, kurie liestų ilgalaikius bedarbius Užimtumo tarnyboje. Ministrė Monika Navickienė teigia, kad svarstoma darbo pasiūlymų atsisakantiems ilgalaikiams bedarbiams apriboti galimybę likti Užimtumo tarnyboje.

„Tie žmonės, kurie piktybiškai registruojasi Užimtumo tarnyboje, neturėdami paskatų dirbti, turėtų kaip įmanoma mažiau tokių galimybių turėti. Todėl svarstome galimybę pakeisti reglamentavimą tuo požiūriu, kad, jeigu tu vieną kitą kartą atsisakai normalaus, gero darbo pasiūlymo, kuris būtų nuo minimalaus iki vidutinio darbo uždarbio, tai apriboti galimybes likti Užimtumo tarnyboje registruotu bedarbiu tam tikrą laiką.

Bet tai liečia tuos žmones, kurie negauna jokių išmokų, tiesiog yra registruoti Užimtumo tarnyboje ir nebūtinai turi realias paskatas dirbti arba dirba šešėlinėje darbo rinkoje“, – žurnalistams pirmadienį kalbėjo M. Navickienė.

Ministrės teigimu, šiuo metu apie pusė Užimtumo tarnyboje registruotų asmenų gauna nedarbo išmokas arba socialinę paramą.

„Visi kiti žmonės negauna nieko. Vadinasi, jie yra registruoti užimtumo tarnyboje dėl to, kad pirmojo karantino metu buvo dosnios 200 eurų išmokos ar kitos paskatos tiesiog registruotis į Užimtumo tarnybą.

Mano įsitikinimu, šitoje vietoje mes turime maksimaliai dėti kaip įmanoma daugiau iš Užimtumo tarnybos pusės paskatų įdarbinti ir aktyvinti tuos žmones, kurie dabar gauna nedarbo socialinį draudimą, yra neseniai atleisti iš darbo ir gali gauti antrą galimybę dirbti“, – sakė M. Navickienė.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video