STT sulaikė Rokiškyje išrinkto Seimo nario Vidmanto Kanopos žmoną (34)

Publikuota: 2021-03-03 Kategorija: Politika
STT sulaikė Rokiškyje išrinkto Seimo nario Vidmanto Kanopos žmoną
Žurnalo Lietuvos sveikata nuotr. / Daiva ir Vidmantas Kanopai „Metų vadovo“ apdovanojimo ceremonijoje.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dėl galimos korupcijos sveikatos apsaugos sektoriaus viešuosiuose pirkimuose sulaikė Šeškinės poliklinikos direktorę Daivą Kanopienę ir Vilniaus klinikinės ligoninės vadovą Narimantą Markevičių, BNS patvirtino informuoti šaltiniai. „Rokiškio Sirena“ bandė susisiekti su Seimo nariu Vidmantu Kanopa, bet jo telefonas buvo išjungtas. 

STT skelbia tirianti galimus nusikaltimus „skirtingų sveikatos priežiūros įstaigų medicininės įrangos ir kitų medicinos priemonių viešuosiuose pirkimuose“.

Tiek Vilniaus klinikinė ligoninė, tiek jos dalininkė sostinės savivaldybė tvirtina kol kas neturinčios informacijos apie vadovo sulaikymą. 

„Oficialios informacijos mes kol kas neturime“, – BNS sakė Vilniaus mero atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius.

„Aš galiu pasakyti, kad darbe nebuvo, o dėl sulaikymo nežinau“, – BNS teigė Vilniaus miesto klinikinės ligoninės direktoriaus patarėjas Vaidas Kukarėnas.

Su Šeškinės poliklinika BNS susisiekti nepavyko. 

STT informacijos apie sulaikytuosius neteikia, daugiau žinių apie ikiteisminį tyrimą tarnyba ketina pateikti ketvirtadienį vyksiančios trumposios spaudos konferencijos metu. Apie jos laiką ir vietą žadama pranešti vėliau. 

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį organizuoja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorų grupė.

Pirmieji apie D. Kanopienės ir N. Markevičiaus sulaikymą pranešė televizijos kanalas „Info TV“. Jų teigimu, taip pat sulaikytas ir medicinos įrangą tiekiančios bendrovės „Limeta“ vadovas. 

Viešai prieinamais duomenimis, šiai įmonei vadovauja Virginijus Domarkas.  

„Rokiškio Sirena“ primena, kad Šeškinės poliklinikos direktorė Daiva Kanopienė pernai buvo išrinkta konkurse, skirtame sveikatos įstaigų vadovams, „Metų vadove-2019“.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video