Seimo narys: priešlaikinių rinkimų galimybė mažai tikėtina (22)

Publikuota: 2019-10-25 Kategorija: Politika
Seimo narys: priešlaikinių rinkimų galimybė mažai tikėtina
„Rokiškio Sirena“ archyvo / Seimo nario Raimundo Martinėlio manymu, priešlaikiniai parlamento rinkimai mažai tikėtini.

Nepavykus antrą kartą iš užimamų pareigų atleisti Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio, parlamentarai prabilo apie priešlaikinių rinkimų galimybę. Jau ir data siūloma: 2020 m. sausio 19 d.

Priežasčių, dėl kurių parlamentarai nesiryžtų skelbti pirmalaikių rinkimų, yra kelios. Pirma, tai, kad jei sprendimas būtų priimtas, rinkiminei kampanijai faktiškai liktų tik du su puse mėnesio. Per tą laiką politinėms partijoms, judėjimams reiktų ne tik iškelti kandidatus, suformuoti sąrašus daugiamandatei rikimų apygardai, bet ir rasti lėšų skubiai planuoti rinkiminę kampaniją. O dvejiems rinkimams per nepilnus metus (2019 m. kovą vyko Savivaldybių tarybų rinkimai), daugeliui politinių jėgų būtų nelengva suformuoti agitacinei kampanijai ir rinkimams skirtus biudžetus. Tad jau vien dėl praktinių priežasčių menkai tikėtina, kad prie balsadėžių rinkėjai bus pakviesti jau sausį.

Seimo narys Raimundas Martinėlis, paklaustas, kokia yra perspektyva paleisti Seimą ir skelbti priešlaikinius rinkimus, atsakė, jog mažai tikėtina, kad taip įvyks. „Aš pats, jei reiktų balsuoti, palaikyčiau pirmalaikių rinkimų idėją. Tačiau nemanau, kad toks sprendimas būtų priimtas. Tam reikia, kad 84 Seimo nariai tam pritartų. Nemanau, kad tiek kolegų balsuotų už pirmalaikius rinkimus“, – „Rokiškio Sirenai“ komentavo R. Martinėlis.

„Rokiškio Sirena“ primena, kad kiti eiliniai Seimo rinkimai vyks 2020 m. spalį.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video