Seimo narys jau beveik subūrė komandą (41)

Publikuota: 2020-11-23 Kategorija: Politika
Seimo narys jau beveik subūrė komandą
„Rokiškio Sirenos“ nuotr. / Seimo nario Vidmanto Kanopos patarėjais apygardoje tapo Aldona Minkevičienė ir Antanas Taparauskas

Sėlos rytinėje apygardoje išrinktas Seimo narys Vidmantas Kanopa baigia formuoti savo komandą. Jau paskelbti trys jo patarėjai: Seime jam talkins Liudvika Trasykytė-Raslanienė, o apygardoje – Antanas Taparauskas ir Aldona Minkevičienė.

Kaip teigė Seimo narys, dėl patarėjos Seime apsispręsti nebuvo sunku: L. Trasykytė-Raslanienė turi nemažai šio darbo patirties. „Žinojau, kaip ji dirba, todėl ir pakviečiau tapti patarėja“, – sakė pašnekovas.

Buvusią „Gimtojo Rokiškio“ korespondentę Aldoną Minkevičienę V. Kanopa patarėja rinkosi dėl jos patirties, bei gero rajono reikalų išmanymo. Pasak Seimo nario, A. Minkevičienė bus atsakinga už viešuosius ryšius, priiminės interesantus kabinete apygardoje, taip pat, pačiam V. Kanopai negalint dalyvauti, atstovaus jį įvairiuose renginiuose.

Antanas Taparauskas derins UAB „Rokiškio autobusų parkas“ direktoriaus pareigas su patarėjo darbu. Kad jis užims antras pareigas, rajono merui Ramūnui Godeliauskui tapo staigmena. „Tik iš jūsų tą išgirdau“, – į klausimą, ar rajono savivaldybė sutiko leisti A. Taparauskui užimti papildomas pareigas, atsakė meras.

A. Taparauskas patikslino, kad patarėju dirba nuo lapkričio 19-osios. Apie tai informavo tiesioginį savo vadovą – savivaldybės administracijos direktorių. Neinformuoti negalima: Seimui A. Taparauskas iš rajono savivaldybės turėjo pateikti specialią pažymą, kad nesikirs jo vieši ir privatūs interesai. Be to, kaip sakė pašnekovas, jis patarėju dirbs tik puse etato, todėl galės tinkamai eiti abejas pareigas, yra suderintas jo darbo laikas. A. Taparauskas, pasak V. Kanopos, bus atsakingas už darbą su Lietuvos socialdemokratų partijos Rokiškio skyriaus nariais, taip pat atstovaus jį renginiuose. 

Dar vieną patarėją, kuris dirbs Kupiškyje, V. Kanopa pasirinks artimiausiu metu. Dėl kandidatūros bus tariamasi ir su kupiškėnais bendrapartiečiais.

Kaip sakė Seimo narys, detaliau apie pareigų pasidalinimą tarp patarėjų bus galima kalbėti kiek vėliau, kai nusistovės Seimo darbas bei darbas apygardoje pandemijos metu. 

Seimo narys taip pat turės ir tris visuomeninius patarėjus. Dainora Mineikienė jam patarinės švietimo, Vilmantas Raupys – teisės klausimais. O dėl trečiojo patarėjo dar neapsispręsta.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video