Seimo nariai siūlo suvienodinti atsakomybę motociklų ir automobilių vairuotojams (0)

Publikuota: 2021-09-23 Kategorija: Politika
Seimo nariai siūlo suvienodinti atsakomybę motociklų ir automobilių vairuotojams
Rokiškio Sirena nuotr. / Motociklas

Grupė Seimo narių ketvirtadienį įregistravo pataisas, kuriomis siūloma suvienodinti administracinę atsakomybę už greičio viršijimą motociklininkams ir automobilių vairuotojams.

Kaip pranešė vienas iš pataisų iniciatorių, konservatorius Mindaugas Skritulskas, šiuo projektu siekiama panaikinti motociklų vairuotojus diskriminuojančias nuostatas ir logiškai tarpusavyje suderinti įstatymo nuostatas.

Pagal esamą reguliavimą, nors motociklo vairuotojams važiuoti leidžiama tokiu pat maksimaliu greičiu kaip ir lengvojo automobilio, tačiau viršijus greitį daugiau kaip 30 km/h  jiems atimama teisė vairuoti mažiausiai keturiems mėnesiams, kai tuo metu lengvojo automobilio vairuotojams viršijus leistiną maksimalų greitį daugiau kaip 50 km/h, t. y. sukeliant žymiai didesnį pavojų, atimama teisė vairuoti tik vieną mėnesį.

Pasak pataisų rengėjų, motociklų vairuotojams taikoma tokia pati atsakomybė už maksimalaus greičio viršijamą, kaip ir pradedantiesiems vairuotojams ar, pavyzdžiui, tiems, kurie veža daugiau kaip devynis keleivius.

Kaip BNS sakė M. Skritulskas, siūloma motociklininkams taikomas nuobaudas sušvelninti, suvienodinant jas su tomis, kurios šiuo metu galioja automobilių vairuotojams.

Šią Administracinių nusižengimų kodekso pataisą registravo konservatoriai M. Skritulskas, Mykolas Majauskas, Andrius Kupčinskas, Audrius Petrošius ir Laurynas Kasčiūnas, liberalas  Simonas Gentvilas, „Vardan Lietuvos“ frakcijos narys Algirdas Stončaitis ir regionų frakcinos narys Jonas Pinskus.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video