Seimo darbą siūloma stabdyti dviem savaitėms (5)

Publikuota: 2020-03-12 Kategorija: Politika
Seimo darbą siūloma stabdyti dviem savaitėms
BNS nuotr. / Seimo darbą siūloma stabdyti dviem savaitėms

Dviem savaitėms svarstoma stabdyti Seimo darbą, ketvirtadienį pranešė valdančiųjų „valstiečių“ seniūnas Ramūnas Karbauskis.

„Siūlymas yra, kad dvi artimiausias savaites Seimas nesirinktų. Pažiūrėsime, kokia bus situacija, jeigu susirgimų Seimo kanceliarijoje ir tarp Seimo narių nebus, tokiu atveju bus galima drąsiau tą daryti (grįžti į darbą – BNS)“, – sakė politikas.

Anot jo, šis siūlymas aptartas ketvirtadienį Seimo seniūnų sueigoje.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad sprendimas dėl tolesnio Seimo darbo bus priimtas sulaukus naujausių ketvirtadienį planuojamų Vyriausybės sprendimų. 

„Vyriausybė ketvirtadienį rinksis, spręs. Visada klausysime specialistų rekomendacijų ir vyriausybinės komisijos. Vyriausybė žino, ką daro, ir su ja ir konsultuosimės“, – ketvirtadienį BNS sakė V. Pranckietis.

„Seimo valdybai suteikta teisė sprendimus priimti nuotoliniu būdu, valdyba atsakinga už posėdžių grafiką, tada ji galės operatyviai grafiką koreguoti“, – tvirtino parlamento vadovas.

Jis pažymėjo, kad sprendimas dėl dviejų savaičių pertraukos dar nepriimtas, Seimas ketvirtadienį posėdžiauja.

 

Papildyta

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko pavaduotoja Monika Navickienė, reaguodama į LVŽS pirmininko R. Karbauskio pareiškimą, kad Seimo darbas turėtų būti stabdomas dviem savaitėms, pabrėžia, kad toks siūlymas šiuo metu neatsakingas ir konservatoriai jo neketina palaikyti.

Opozicinių konservatorių frakcija sako neremsianti siūlymo daryti pertrauką Seimo darbe.

„Parlamentarai neturėtų būti privilegijuojami ir išskiriami iš kitų visuomenės grupių – universitetų darbuotojų, mokytojų, socialinių darbuotojų, valstybės tarnautojų ir daugelio kitų profesijų ir institucijų“, – sakoma partijos vicepirmininkės Monikos Navickienės pranešime.

„Kitaip negu siūlo valdantieji, Seimas turėtų kartu su vėluojančia užkardyti grėsmes Vyriausybe rinktis į neeilinius posėdžius, kad būtų kompleksiškai pasiruošta patiems sudėtingiausiems scenarijams visose srityse – pirmiausia – sveikatos apsaugoje, tačiau taip pat ir ekonomikos, švietimo, socialinės apsaugos ir eilėje kitų”, – sako M. Navickienė.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video