Seimas pailgino laiką teritorijų planų apskundimui (0)

Publikuota: 2021-01-12 Kategorija: Politika
Seimas pailgino laiką teritorijų planų apskundimui
Rokiškio Sirena nuotr. / Statybų darbai

Seimas pustrečio karto – nuo dvejų iki penkerių metų – pailgino  viešojo intereso gynimo terminą teritorijų planavimo klausimais. Taip sudaryta galimybė visuomenei nepavėluoti ir apskųsti galimus statybų pažeidimus. 

Žmonės turės daugiau laiko skųsti jų netenkinančius detaliuosius, bendruosius, konkrečios vietovės ar savivaldybės lygmens planus.  

Išimtis galios tik valstybei svarbių objektų planavimo dokumentų apskundimui – tai bus galima padaryti per dvejus metus.    

Už tokias Teritorijų planavimo įstatymo pataisas po svarstymo antradienį balsavo 106 Seimo nariai, vienas buvo prieš, o 12 susilaikė. Nuostata įsigalios nuo šių metų liepos. 

Pataisas pernai svarstant Seimo Aplinkos apsaugos komitete, Aplinkos ministerijos atstovai aiškino, kad ilgesnio termino prašė teisėsauga, nes dvejų metų senaties terminas esąs per trumpas visuomenei pareikšti reikalavimus dėl galimų pažeidimų.

„Visuomenė sužino apie faktą, kad vyks statyba ir tuo metu jau nieko nebegali padaryti, nes jau yra suėję senaties terminai“, – viename iš svarstymų kalbėjo ministerijos Statybos ir teritorijų planavimo politikos grupės patarėja teritorijų planavimo klausimais Algė Staniūnaitė-Tonkich.   

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video