S. Skvernelis dėkoja už pergalę prieš virusą, bet įspėja, kad karas dar nelaimėtas (0)

Publikuota: 2020-06-17 Kategorija: Politika
S. Skvernelis dėkoja už pergalę prieš virusą, bet įspėja, kad karas dar nelaimėtas
BNS nuotr. / Premjeras Saulius Skvernelis

 Premjeras Saulius Skvernelis antradienio vakarą karantino pabaigos proga kreipėsi į visuomenę dėkodamas už sėkmingai įveiktą koronaviruso protrūkį, tačiau pabrėžė, kad karas su pandemija dar nelaimėtas.

„Nors mūšyje pasirodėme sėkmingai, karas su pandemija dar nelaimėtas. Visame pasaulyje milijonai žmonių dar serga šia virusine liga. Miršta šimtai tūkstančių. Vakcinos ir veiksmingų gydymo priemonių vis dar nėra. Tačiau šiandien tiek Lietuvoje, tiek mūsų regione pasiruošimas – jau visai kitokio lygmens“, – kalbėjo premjeras.

S. Skvernelio teigimu, prieš tris mėnesius, kai karantinas prasidėjo, buvo sunku įsivaizduoti „su kokia grėsminga situacija susidursime ir kokių skubių bei griežtų sprendimų teks imtis“.

Jis dėkojo žmonėms už supratingumą, atsakingumą, kantrybę ir pilietiškumą, ko dėka pavyko išsaugoti šimtus gyvybių. 

Premjeras Vyriausybės vardu taip pat išreiškė padėką medikams, pareigūnams, vaistininkams, kasininkams, vairuotojams, ryšių sektoriaus atstovams, socialiniams darbuotojams, verslininkams bei savanoriams, kurie užtikrino, kad nepritrūktų būtiniausių prekių ir paslaugų. Jis dėkojo ir visuomenininkams, budėjusiems pagalbos linijose, besirūpinusiais pažeidžiamiausiais, organizavusiais apsaugos priemonių įsigijimus.

„Tai – Lietuvos pergalė. Žmogiškumo pergalė“, – sakė S. Skvernelis.

Jis ragino gyventojus išlikti sąmoningus ir budrius, pasverti rizikas prieš keliaujant ar dalyvaujant susibūrimuose bei išlaikyti įgytus higienos įpročius bei žadėjo, kad valstybė dės visas pastangas palengvinti karantino pasekmes verslui bei visiems, kurių veikla buvo apribota.

Trečiadienį Lietuvoje baigs galioti karantino režimas, tačiau šalis mažiausiai dar mėnesį gyvens ekstremaliosios situacijos sąlygomis.

Dėl koronaviruso infekcijos plitimo karantino režimas šalyje galiojo tris mėnesius – nuo kovo 16-osios.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video