„Rokiškio komunalininko“ ateitis – politikų rankose (5)

Publikuota: 2021-09-30 Kategorija: Politika
„Rokiškio komunalininko“ ateitis – politikų rankose
„Rokiškio Sirenos“ nuotr. / Panašu, kad Rokiškio butų ūkis ir Rokiškio komunalininkas ne tik dalinsis vienu pastatu, bet gali tapti ir viena įstaiga.

Pasak rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Burnicko, artimiausiu metu rinksis AB „Rokiškio komunalininko“ valdyba, kuri svarstys direktoriaus Vidmanto Maželio pasitraukimo iš pareigų klausimą. Direktoriaus išėjimas kelia klausimų ir dėl bendrovės ateities: ar tik nebus pradėtas įgyvendinti prieš ketverius metus rajono tarybos priimtas sprendimas dėl šios įmonės bei AB „Rokiškio butų ūkis“ sujungimo.

Faktiškai aišku, kad direktoriaus V. Maželio prašymą trauktis iš užimamų pareigų AB „Rokiškio komunalininkas“ valdyba turėtų tenkinti. O kas toliau? Pasak A. Burnicko, po valdybos sprendimo direktorius tą pačią dieną negalės palikti pareigų. Skaičiuojama, kad jis turėtų dirbti iki spalio vidurio tam, kad būtų sutvarkyti einamieji įmonės reikalai ir perduotos pareigos.


O kas po to? Konkursas? Pasak A. Burnicko, tai dar nėra aišku. Arba konkursas direktoriaus pareigoms užimti, arba svarstoma galimybė jungti AB „Rokiškio komunalininką“ su AB „Rokiškio butų ūkis“, kaip prieš ketverius metus buvo nusprendusi rajono taryba. Tačiau šio sprendimo įgyvendinti negalėta, pasak savivaldybės administracijos direktoriaus, dėl paprastos priežasties: AB „Rokiškio butų ūkis“ dirba pelningai, AB „Rokiškio komunalininkas“ iki šių metų dirbo nuostolingai. Ir sujuntinuostolingą su pelninga įmone, buvo netikslinga. O kaip situacija pasikeitė dabar, kad vėl grįžtama prie seno sprendimo? „Preliminarūs duomenys rodo, kad „Rokiškio komunalininko“ šių metų veikla bus pelninga“, – sakė A. Burnickas.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video