Rokiškyje kitąmet – ypatingas forumas (2)

Publikuota: 2019-10-14 Kategorija: Politika
Rokiškyje kitąmet – ypatingas forumas
Rajono savivaldybės nuotr. / Rajono meras Ramūnas Godeliauskas (viduryje) ir jo patarėja Justina Daščioraitė dalyvavo žurnalo IQ forume Utenoje.

Spalio 10-ąją rajono savivaldybės delegacija, dalyvavusi  žurnalo IQ rengtame forume „Utena 2019. Regionų politika: nuo vizijų iki realybės”, parvežė džiugią žinią: kitąmet toks forumas, skirtas apžvelgti regiono raidos problematiką, globalaus pasaulio metamus iššūkius ir tendencijas, vyks mūsų rajone.

Rokiškio rajono mero Ramūno Godeliausko teigimu, Rokiškio miesto nuotrauka ne veltui papuošė IQ žurnalo specialaus priedo viršelį „Aukštaitija 2019”. Kitąmet būtent Rokiškyje pirmą kartą planuojama surengti IQ forumą, skirtą apžvelgti tiek regiono verslo problematiką ir iššūkius, tiek globaliame pasaulyje vyraujančias ekonomines, inovacijų ir kitas tendencijas. Kartu su geriausiais ir autoritetingiausiais specialistais ieškoti galimybių, kaip vystyti regionus.
IQ forumas „Utena 2019. Regionų politika: nuo vizijų iki realybės” yra jau tradicinis. Jis domina savivaldos atstovus, verslo lyderius, politikos formuotojus ir visus, besidominčius ūkio raida, Europos Komisijos ir Parlamento darbu ir kitomis aktualiomis temomis.
Pranešimus IQ forumo metu skaitė geriausi savo srities profesionalai. Utenoje taip pat netrūko garsių pavardžių: apie galimybes verslui šiandien ir ateityje pranešimą skaitė Jekaterina Rojaka – ekonomikos ir inovacijų viceministrė, Lietuvos ūkio raidą apžvelgė Lietuvos banko Ekonomikos ir finansinio stabilumo tarnybos vadovas Gediminas Šimkus, apie tai, ko tikėtis iš naujųjų Europos Parlamento ir komisijos, pasakojo Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranskevičius. Buvo apžvelgtos ir su regionu susijusios temos, kurias pristatė „Kurk Lietuvai” vadovė Agila Barzdienė, „Baltic FEZ” direktorius, Lietuvos LEZ ir „World LEZ” asociacijų narys Simonas Petrulis, Utenos rajono savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Romualda Serbentienė ir Všį „Utenos verslo informacijos centras” projektų vadybininkas Paulius Čyvas.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video