Rokiškiui gresia šildymo sezonas. Jei reikės, pirmiausia šildys ugdymo įstaigas (21)

Publikuota: 2019-09-24 Kategorija: Politika
Rokiškiui gresia šildymo sezonas. Jei reikės, pirmiausia šildys ugdymo įstaigas
BNS /

Vakar Panevėžys ir Vilnius pradėjo šildymo sezoną. Ar Rokiškis paseks jų pavyzdžiu, „Rokiškio Sirena“ klausė rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Burnicko.

Pašnekovas komentavo, kad šildymo sezonas pradedamas tuomet, kai tris paras iš eilės vidutinė paros temperatūra yra ne didesnė, nei 10 laipsnių šilumos. „Stebėsime aplinką ir tada spręsime, ar pradėti šildymo sezoną“, – sakė A. Burnickas. Žinoma, toks atšalimas gali būti laikinas. Todėl atšilus orams, pasak administracijos direktoriaus, šildymas gali būti išjungtas. Taip jau yra nutikę ankstesniais metais.

Kadangi dauguma centralizuotai teikiamos šilumos vartotojų šildymo sezono ankstyvą pradžią priimtų kaip prakeiksmą, neslepiama, kad daugiabučiams šildymo jungti neskubės. Jei bus skelbiamas šildymo sezonas, tai pirmiausia bus jungiamos ugdymo ir gydymo įstaigos. Ar jos tam pasiruošę? „Na, Juozo Tūbelio progimnazija yra „apkasuose“. Ir šiokių tokių problemų su šilumos tiekimu yra Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijoje. Bet pastaroji netrukus jas išspręs“, – sakė rajono administracijos direktorius.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video