Rokiškis palaiko Baltarusiją (7)

Publikuota: 2021-02-08 Kategorija: Politika
Rokiškis palaiko Baltarusiją
G. Kujelio nuotr. / Baltarusiškos istorinės vėliavos spalvomis pasipuošė Krašto muziejus.

Vasario 7-osios vakarą net du Rokiškio pastatai – Krašto muziejus ir Kultūros centras pasidabino Baltarusijos istorinės vėliavos spalvomis. Ši vėliava – simbolis baltarusių visuomenės kovoje prieš diktatorių Aleksandrą Lukašenką.

Jau nuo rugpjūčio, kai diktatorius paskelbė apie savo eilinę pergalę nedemokratiškuose prezidento rinkimuose, Baltarusijos visuomenė ėmėsi protestuoti: rengė akcijas, streikus, piketus, masines eitynes.
Baltarusijos opozicijos lyderiai buvo įkalinti. Suimta nemažai protestų dalyvių. Laisvasis pasaulis nuolatos reiškė solidarumą su baltarusiais, kovojančiais už demokratiją savo valstybėje.
Jau prieš keletą mėnesių Lietuvos savivaldybių, kurios bičiuliaujasi su Baltarusijos miestais, merai, įskaitant ir Rokiškio rajono merą, kėlė bendro pareiškimo, palaikančio baltarusių tautą, idėją.
O vasario 7 d. visi miestai, besibičiuliaujantys su Baltarusijos miestais, buvo pakviesti savo pastatus apšviesti istorinės Baltarusijos vėliavos spalvomis.
Rokiškis nuo 2009 m. glaudžiai bendradarbiauja su Postavų miestu. Juos jungia bendra grafų Tyzenhauzų giminės istorija. Rajono įstaigos dalyvavo ir tebedalyvauja bendruose tarptautiniuose projektuose. Tad nenuostabu, kad taip buvo išreikšta palaikymo idėja.
Vasario 7-ąją, vos sutemus, Rokiškio krašto muziejus ir Kultūros centras nušvito baltai-raudonai-baltai.
Pagerbiant akciją, ir rajono savivaldybės ekrane buvo šio renginio plakatas su paaiškinimu. Apie jo svarbą liudija faktas, kad tądien jokie kiti pranešimai, išskyrus šį, ekrane apskritai nebuvo rodomi: pakaitomis švietė Rokiškio miesto herbas, laikrodis ir šis plakatas.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video