Rokiškio rajono gyventojams skirtos vakcinos atiduotos Vilniui (5)

Publikuota: 2021-04-27 Kategorija: Politika
Rokiškio rajono gyventojams skirtos vakcinos atiduotos Vilniui
Rokiškio rajono savivaldybės nuotr. / Vakcina

Pirmadienį Rokiškio ir kitų šalies savivaldybių nepasiekė didelė dalis Comirnaty (PFIZER) vakcinos dozių. Jos buvo atiduotos Vilniaus savivaldybei.
 
Anot premjerės I. Šimonytės, pirmadienį priimtas sprendimas daugiau vakcinų nuo COVID-19 atiduoti Vilniui, paimant jas iš kitų savivaldybių, buvo neišvengiamas, tačiau tai papiktino savivaldybių vadovus, taip pat ir Rokiškio rajono merą Ramūną Godeliauską. Anot mero, gyventojai jau buvo pakviesti skiepytis, bet dėl minėto perskirstymo jų kvietimą teko anuliuoti. 
 
Meras savo Facebok paskyroje pasidalino mintimis apie šį valdžios sprendimą:
 
„Vakcinų dalybos pagal posakį "skęstančiųjų gelbėjimas yra pačių skęstančiųjų reikalas"...
Arba pirma Vilniui, o jūs kaip nors...
Šiandien turėjome sulaukti 942 Comirnaty (PFIZER) vakcinų. Savaime suprantama, kad žmonės jau užregistruoti, nuo rytdienos pakviesti skiepytis....
Po pietų gauname Sveikatos apsaugos ministerijos pranešimą, kad nuspręsta kai kurioms savivaldybėms vakcinų skaičių sumažinti ir daugiau skirti Vilniaus miestui "dėl sudėtingos epidemiologinės situacijos"?!
Tokiu būdu mums liko tik 540 vakcinų savaitei... ?!
  • Tai reiškia iš mūsų atimtos 402 vakcinos!!
  • Tai reiškia, kad kažkam, kažkaip iki ryt ryto reikės paskambinti 402 rajono gyventojams!!
Neretai turime aiškintis žmonėms:
  • kodėl Vilnius jau registruoja ir skiepija 55+?!
  • kodėl Vilniuje "gyvos" eilės o pas mus ne?!
  • kodėl Vilniuje gali skiepytis vos ne kas tik nori, o pas mus ne?!
  • kodėl Vilnius skiepija ir savaitgaliais o mes ne!?
Savo ruožtu LR Prezidentūra rašo raginimus aktyviau skiepyti vyresnio amžiaus gyventojus. Tai klausimas KUO juos skiepyti?! Iš tų likusių 540 vakcinų didžioji dalis bus panaudota antram skiepui. O būtent šių vakcinų ir laukia vyresnio amžiaus žmonės.
SAM laiško pabaigoje parašyta "suprantame jums iškilusius nepatogumus dėl perskirstomų vakcinų ir už juos atsiprašome".
Ne tai svarbiausia mieli SAM vadovai!! Mes nesijaučiame ir nesame niekuo prastesni, kad gyvename ne Vilniuje!!
Kadangi pradėjau tekstą posakiu, norėtųsi posakiu ir užbaigti kur pasididėti tą atsiprašymą "už laikinus nepatogumus"... Deja, negaliu to parašyti. Bet galite Jūs tai padaryti komentaruose!“ 
 

„Per šį savaitgalį gana ženkliai suprastėjo situacija Vilniaus regiono klasterio ligoninėse, tikrai turime mažai reanimacijos vietų. Dėl to, kad jų būtų, reikia stabdyti daugiau planinės pagalbos. Tai yra blogai“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Ingrida Šimonytė.

„Siekdami tą įtampą sumažinti, paskyrėme tam regionui daugiau vakcinų šią savaitę tam, kad aplinkinės savivaldybės ir Vilnius taip pat galėtų, kaip įmanoma daugiau žmonių paskiepyti“, – teigė ji.

Vyriausybės vadovės teigimu, anksčiau įspėti kitų savivaldybių nebuvo įmanoma, reaguota skubiai.

„Netikėtas turbūt buvo ir lovų užsipildymas per savaitgalį. Daug čia tų netikėtumų su COVID-19 yra“, – sakė I. Šimonytė.

„Bijau, kad neturime tokio komforto, kad informuotume prieš dvi savaites, kad bus taip po dviejų savaičių, nes tikrai nei vakcinų tiekimai yra pakankami, kad visos savivaldybės gautų pakankamai, nei situacija yra linijinė, kad tikrai žinotume, kas bus po dviejų savaičių“, – tvirtino ji.

Sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį pranešė, kad dėl sudėtingos epidemiologinės situacijos Vilniaus mieste nuspręsta perskirstyti vakcinų siuntas ir skirti sostinės vakcinacijos centrams 44 proc. visų gautų vakcinų, t. y. 46 tūkst. 512 dozių.

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video