Rokiškio meras apie nelegalius migrantus – „Neturime tokių patalpų, kad būtų galima juos apgyvendinti“ (20)

Publikuota: 2021-07-07 Kategorija: Politika
Rokiškio meras apie nelegalius migrantus – „Neturime tokių patalpų, kad būtų galima juos apgyvendinti“
Rokiškio Sirena nuotr. / Rokiškio rajono savivaldybės meras Ramūnas Godeliauskas

Dėl nelegalių migrantų iš Baltarusijos Lietuvos Respublikos vyriausybė penktadienio vakarą valstybės mastu paskelbė ekstremalią situaciją. Vyriausybė kreipėsi į visas savivaldybes prašydama laikinai, iki kol baigsis izoliacija dėl COVID-19, apgyvendinti migrantus.

Šiandien vykusiame savivaldybių asociacijos posėdyje su vidaus reikalų ministerijos atstovais savivaldybių merai išsakė problemas ir kliūtis, kodėl negali priimti migrantų

Rokiškio rajono savivaldybės meras R. Godeliauskas „Rokiškio Sirenai“ komentavo, kad vis dar nėra išspręsti finansavimo klausimai. Norint pasirūpinti migrantais yra reikalinga pritaikyti patalpas, samdyti apsaugą, suteikti maitinimą, drabužius. Taip pat migrantams yra reikalingas gydymas, kuris šiuo metu nėra reglamentuotas ir kurio ligonių kasos negalėtų apmokėti. Savivaldybių merai su vidaus reikalų ministerija sutarė, kad per savaitę kartu su finansų ministerija paruoš tvarkas, kurios išspręs šiuos klausimus.

R. Godeliauskas teigia, kad Rokiškio rajono savivaldybė neturi galimybių apgyvendinti nelegalių migrantų

Net ir išsprendus anksčiau minėtas problemas dėl finansavimo Rokiškio rajono savivaldybė nelegalių migrantų greičiausiai nepriims. Meras komentavo: „Neturime tokių patalpų, kad būtų galima juos apgyvendinti. Mūsų švietimo įstaigos yra veikiančios. Neveikiančių, kuriose būtų galima apgyvendinti, neturim“.

Meras pastebėjo, kad vidaus reikalų ministerija neišnaudoja savo turimų resursų

R. Godeliauskas „Rokiškio Sirenai“ užsiminė, jog šiandien vykusiame posėdyje vidaus reikalų ministerijos atstovams pasiūlė „Visų pirma persižiūrėti valstybės turtą, kurį valdo valstybės įmonė „Turto bankas“. Per visą Lietuvą jie tikrai turi labai daug pastatų, kuriuos administruoja ir turi savo nuosavybėje“.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video