„Rokiškio komunalininko“ ir „Rokiškio butų ūkio“ tuoktuvės neatšauktos (5)

Publikuota: 2019-07-02 Kategorija: Politika
„Rokiškio komunalininko“ ir „Rokiškio butų ūkio“ tuoktuvės neatšauktos
L. Dūdaitė-Kralikienė / Opozicijos atstovui Stasiui Meliūnui (kairėje) nepavyko sustabdyti dviejų įmonių jungtuvių.

Rajono taryba nusprendė nestabdyti šių įmonių jungimo proceso: opozicijai nepavyko atšaukti šių įmonių „tuoktuvių“.

Buvo atidėtas

„Rokiškio Sirena“ primena, kad minėtųjų įmonių likimas jau buvo svarstomas ir praėjusiame rajono tarybos posėdyje. Opozicijos atstovo Stasio Meliūno parengtas sprendimo projektas, kuriuo buvo siūloma panaikinti rajono tarybos 2017 m. sausio 27-osios sprendimą dėl bendrovių „Rokiškio komunalininkas“ ir „Rokiškio butų ūkis“ jungimo tąkart daugumos balsais buvo atidėtas. Motyvuojant, kad apie AB Rokiškio komunalininkas veiklą tarybos nariams neužtenka informacijos.

Tačiau ir šiame posėdyje vargu ar S. Meliūnas galėjo tikėtis sėkmės, mat rajono tarybos komitetuose sprendimui atšaukti įmonių jungimą nebuvo pritarta. „Klausimas gerai žinomas, teikiu jį antrą kartą“, – sakė pranešėjas.

Svarstant šį klausimą, nusišalino rajono meras Ramūnas Godeliauskas ir posėdžio vedimą perėmė vicemeras Tadas Barauskas.

O kokie motyvai?

Klausimų pranešėjui rajono tarybos nariai nepateikė. Ir buvo pereita iš karto prie pasisakymų. Konservatorių atstovė Dijana Meškauskienė neslėpė: nors ir negalima taip sakyti, bet klausimas jau gerokai atsibodęs. Tačiau už kiekvieno sprendimo stovi ir įmonių darbuotojai, ir jų paslaugų gavėjai. Buvo nuspręsta įmones jungti. „O ką išloštume grįžę į ankstesnę padėtį?“ – klausė ji.

Ar sujungus bus „lavonas“?

Kalbant apie „skyrybų“ motyvus, opozicijos atstovas verslininkas Irmantas Tarvydis ėmė skaičiuoti, ko galima tikėtis sujungus „vos vos pelningą“ Rokiškio butų ūkį su gerokai nuostolingu Rokiškio komunalininku? Rokiškio butų ūkis gali gauti paskolas veiklai vykdyti, o jungtinė įmonė gali jų negauti. „Ar sujungę negausime „lavono“, – svarstė tarybos narys.

Kiti opozicijos nariai kalbėjo apie tai, kad jei „Rokiškio komunalininkas“ neužilgo turės direktorių, tai šis bus nemotyvuotas stengtis ištraukti įmonę iš nuostolių, nes bus tik laikinas.

Didesnio dėmesio nesulaukė

Kadangi šis klausimas rajono tarybos dienotvarkėje buvo paskutinysis, didesnių diskusijų jis nesukėlė. Už tai, kad būtų stabdomas Rokiškio komunalininko ir „Rokiškio butų ūkio“ jungimas, balsavo 7 tarybos nariai, prieš –8, susilaikė 7. Grįžti prie šio klausimo rajono taryba dabar galės tik po pusmečio.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video