Renkame šalies vadovą: pirmąją išankstinio balsavimo dieną nustebino rokiškėnų aktyvumas (0)

Publikuota: 2024-05-08 Kategorija: Politika
Renkame šalies vadovą: pirmąją išankstinio balsavimo dieną nustebino rokiškėnų aktyvumas
Rokiškio Sirena nuotr. / Rinkėjų aktyvumas pirmąją išankstinio balsavimo dieną maloniai nustebino.

Vakar prasidėjo tris dienas truksiantys išankstiniai Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimai, kurių metu šalies piliečiai taip pat išreiškia valią dvigubos pilietybės įteisinimo klausimu.

Itin aktyvi pirmoji diena

Pasak Rokiškio rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkės Aldonos Burdinavičiūtės, antradienis – pirmoji išankstinių rinkimų diena – praėjo sklandžiai, o rinkėjų aktyvumas, nebe pirmus metus pirmininkaujančią specialistę, maloniai nustebino.

„Vakar visą dieną buvau balsavimo salėje, viskas praėjo gerai. Įprastai išankstinių rinkimų metu rinkėjų aktyvumas pirmąją dieną būna mažesnis, tačiau šiais metais žmonės tikrai aktyviai reiškė savo nuomonę: sulaukėme 432 balsavusiųjų. Iš jų – 36 asmenys buvo iš kitų šalies savivaldybių: iš Klaipėdos, Anykščių, Vilniaus, Kupiškio. Pirmasis rinkėjas savo valią išreiškė jau 7 val.“, – pirmosios dienos situaciją nupasakojo A. Burdinavičiūtė.

Pašnekovė šyptelėjo, kad nors išankstinis balsavimas skirtas žmonėms, kurie rinkimų dieną – sekmadienį – negalės ateiti balsuoti, galimybe išreikšti savo valią naudojasi daugelis, nes nori susiplanuoti laisvą savaitgalį.

Šiandien balsuos dalyje gydymo įstaigų

Skaičiuodama rinkėjų srautus, A. Burdinavičiūtė teigė, kad antrosios rinkimų dienos rytas buvo kiek pasyvesnis: nuo 7 val. iki 9 val. balsavo apie 20 asmenų, nors pirmąją dieną tuo pat metu rinkėjų buvo kur kas daugiau.

Šiandien balsavimas taip pat vyksta Rokiškio psichiatrijos ligoninėje, Obeliuose savarankiško gyvenimo namuose bei Rokiškio socialinės paramos centro Jūžintų padalinyje.  

Anot rajono rinkimų komisijos pirmininkės, įstaigos yra pateikusios balsuojančiųjų sąrašus, tačiau patirtis rodo, kad ne visi užsiregistravę savo valią ir išreiškia. Pagal iš anksto sudarytus sąrašus, psichiatrijos ligoninėje balsuoti turėtų 173, Obeliuose – 20, Jūžintuose – 14 asmenų.

balsavimas namuose

Kitų rajono įstaigų: Rokiškio rajono ligoninės, Senelių globos namų ir Sekmų socialinės globos namų gyventojai balsuos rytoj.

Tuo tarpu balsavimas namuose numatytas gegužės 10-11 dienomis 8-20 val. Informacijos apie tokį norą pareiškusių asmenų skaičius A. Burdinavičiūtė dar neturėjo.

O norintys sekmadienį nesukti galvos dėl rinkimų, savo balsą už vieną iš kandidatų dar gali atiduoti Rokiškio rajono savivaldybės I-ojo aukšto salėje rytoj nuo 7 val. iki 20 val.

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video