Rekomendacijos dėl rizikos grupės asmenų bus keičiamos (1)

Publikuota: 2020-05-22 Kategorija: Politika
Rekomendacijos dėl rizikos grupės asmenų bus keičiamos
Rokiškio Sirena nuotr. / Rekomendacijos dėl rizikos grupės asmenų bus keičiamos

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, jog rekomendacijos rizikos grupėje dėl amžiaus esantiems asmenims bus keičiamos, siekiant jas suformuluoti taip, kad nekeltų neigiamų interpretacijų.

„Taip, svarstoma ir net neabejoju, kad jos bus keičiamos“, – spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

„Kadangi kilo tokia diskusija, tai tikrai sureaguosime“, – pridūrė jis.

Pasirodžius informacijai apie atvejus, kai senjorus atsisakoma aptarnauti ar nurodoma, jog įstaigose lankytis jiems draudžiama, premjeras Saulius Skvernelis anksčiau šią savaitę teigė, jog valdžios teikiamos rekomendacijos „galbūt (...) yra vertinamos, suprantamos ar interpretuojamos įvairiai“, todėl jos galėtų būti peržiūrėtos.

A. Veryga pabrėžė, kad rekomendacijos nėra susijusios su diskriminacija ir nesudaro teisės ir reikalavimo šių žmonių diskriminuoti darbe ar jų aptarnaujant ir buvo sukurtos tik siekiant juos apsaugoti, nes koronavirusas kelia didžiausią riziką jų gyvybei.

Vis dėlto ministras sakė kol kas negalintis detalizuoti, kaip reikalavimai galėtų būti keičiami.

„Kol nepakeistos, negaliu atsakyti. Ieškome būdų ir formuluočių, kaip pasakyti tą kitaip, taip, kad tai nebūtų interpretuojama ir kažkokiu būdu suprantama kaip kažkokia prievolė ko nors kur nors neįsileisti ir diskriminuoti“, – sakė jis.

Šiuo metu ministro nurodymuose dėl viešųjų paslaugų teikimo sąlygų yra įpareigojimas, jog šiose įstaigose, pavyzdžiui, maitinimo vietose, lankytojams gerai matomoje vietoje turi būti pateikiama informacija, kad jose nerekomenduojama lankytis rizikos grupės asmenims, esantiems vyresnio nei 60 metų amžiaus arba sergantiems lėtinėmis ligomis.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video