Rajono tarybos posėdis prasidėjo ne pagal planą (3)

Publikuota: 2019-09-30 Kategorija: Politika
Rajono tarybos posėdis prasidėjo ne pagal planą
L. Dūdaitė-Kralikienė / Vidmantas Karpavičius pasirašo priesaikos tekstą.

Kadangi rajono savivaldybės taryboje, iš jos pasitraukus Vidmantui Maželiui, jo vietą užėmė kitas Darbo partijos kandidatas Vidmantas Karpavičius, tarybos posėdis turėjo prasidėti jo priesaika. Tačiau ją priimti turėjęs Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) atstovas šiek tiek pavėlavo, todėl posėdis pradėtas ne pagal planą: vietoj priesaikos patvirtinta posėdžio darbotvarkė ir pradėti svarstyti einamieji klausimai. Visgi įpusėjus antrąjį klausimą, į posėdį atvyko ir VRK atstovas Vincentas Vobolevičius.

Rajono tarybos dienotvarkė, atrodo, buvo ne per labiausiai įtempta. Tik tarybos narių dalyvauti posėdyje užsiregistravo mažiau, nei įprasta. Ir ne tik todėl, kad vienas narys buvo neprisiekęs. Dalyvavo iš pradžių 19-ka tarybos narių, 5, įskaitant rajono merą, nedalyvavo dėl pateisinamų priežasčių. Posėdžiui vadovavo rajono vicemeras Tadas Barauskas.
Posėdžio pradžioje su jubiliejais buvo pasveikinti tarybos nariai Aušra Gudgalienė ir Stasys Meliūnas.
Pirmuoju klausimu buvo svarstyta tarybos Etikos komisijos sudėtis: Justiną Daščioraitę joje pakeitė visuomeninio rinkimų komiteto „Vieningi su Ramūnu Godeliausku“ narė Aušra Gudgalienė.
Įpusėjus svarstyti antrąjį klausimą, atvyko ir VRK narys V. Vobolevičius. Jam teko šiek tiek palaukti: atrodytų, nepavojingas klausimas apie rajono biudžeto tikslinimą, sukėlė diskusijų, kurios truko daugiau nei 20 min.
VRK atstovas atsiprašė už vėlavimą, nes jį navigacija į Rokiškį nuo Kamajų paklaidino laukuose ir teko tik džiaugtis, kad navigacija į Rokiškio rajoną atvedė bent jau sutartą dieną.  Dėl teisingo kelio, tiesa, teko kreiptis į ūkininkus. Daugiau nesklandumų nebuvo: V. Karpavičius prisiekė ir jis tapo posėdyje dalyvaujančiuoju 20-uoju rajono tarybos nariu. Naujasis tarybos narys dėkojo už pasitikėjimą ir teigė, kad stengsis dirbti produktyviai.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video