Rajono taryboje – aistros dėl darbotvarkės ir įmonių jungtuvių (1)

Publikuota: 2019-05-31 Kategorija: Politika
Rajono taryboje – aistros dėl darbotvarkės ir įmonių jungtuvių
Linos Dūdaitės-Kralikienės / Rajono tarybos narys Vytautas Vilys teigė, kad norint objektyviai nuspręsti, reikia daugiau informacijos.

Šiandieniame rajono tarybos posėdyje, kuriame dalyvavo 22 iš 25 jos narių (3 nedalyvavo dėl pateisinamos priežasties) netrūko aštrių klausimų. Diskusijos kilo jau dėl tarybos posėdžio darbotvarkės. Tiksliau dėl paskutiniojo, 32-ojo klausimo. Kuriuo buvo siūloma panaikinti rajono tarybos 2017 m. sausio 27-osios sprendimą dėl bendrovių „Rokiškio komunalininkas“ ir „Rokiškio butų ūkis“ jungimo. Šį klausimą turėjo teikti rajono tarybos narys, koalicijos „Už laisvę augti“ atstovas Stasys Meliūnas. Tačiau socialdemokratų atstovas Vytautas Vilys turėjo kitokį pasiūlymą: klausimo svarstymą atidėti.

Savo pasiūlymą V. Vilys grindė tuo, kad nemažai rajono tarybps narių turi nepakankamai informacijos bei nėra pakankamai įsigilinę į šį klausimą, kad galėtų jį spręsti objektyviai. Į šį jo pasiūlymą atskriejo replika iš salės „Keturi metai buvo“. Antano Vagonio rinkiminiam komitetui atstovaujantis Algis Čepulis prieštaravo šiam pasiūlymui, motyvuodamas tuo, kad rajono tarybos komitetuose šis klausimas buvo svarstytas, aktualūs klausimai išsiaiškinti. Jis aiškino, kad pastabų dėl projekto jo teikėjas S. Meliūnas negavo. Taigi siūlė klausimą palikti dienotvarkėje.

Rajono meras Ramūnas Godeliauskas aiškino, kad komitetuose projektui nebuvo pritarta. Jis sakė, kad galbūt neverta bijoti klausimo atidėjimo. Nes atidėjimas būsiąs geriau, nei neigiamas sprendimas. Jei toks būtų priimtas, tai tą patį klausimą rajono tarybai būtų galima teikti anksčiausiai po pusmečio.

Antanas Vagonis, kuris pats prieš tapdamas rajono meru, vadovavo „Rokiškio komunalininkui“, sakė, kad klausimo sprendimas pernelyg užtęstas ir guma tempiama toliau, vienoks ar kitos rajono tarybos sprendimas suteiktų aiškumo minėtosios įmonės situacijai.

Tarybos narys, koalicijos „Už laisvę augti“ atstovas Irmantas Tarvydis aiškino, kad situacija turėtų būti aiški, nes atliktas auditas. Ir klausė, gal dar atlikti vieną auditą? Gal samdyti nepriklausomus auditorius.

Taškus diskusijoje sudėliojo V. Vilys. Jis aiškino, kad informacija apie situaciją „Rokiškio komunalininke“ yra slapta ir rajono tarybos nariai negali su ja susipažinti. Be to, „jei jau keturis metus tampėmės ir nieko nepadarėme, tai per mėnesį nieko nepakeisime. Turime turėti realius kelius, kaip spręsime situaciją, ne šiaip bele kaip nuspręsime“, – aiškino rajono tarybos narys. Jo pasisakymas – šioks toks akmenėlis į koalicijos „Už laisvę augti“ daržą: mat pastarieji maždaug metus buvo valdančiojoje koalicijoje ir patys galėjo priimti vienokius ar kitokius sprendimus dėl šių dviejų bendrovių ateities.

Rajono taryba balsavo už V. Vilio pasiūlymą: jį palaikė 14 iš 22 posėdyje dalyvavusių jos narių, 8 buvo prieš. Todėl šis klausimas buvo išbrauktas iš darbotvarkės.

Toliau sekė balsavimas dėl pačios darbotvarkės: ji buvo patvirtinta 14 balsų. 4 rajono tarybos nariai buvo prieš, tiek pat jų susilaikė.

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video