Rajono savivaldybė neigia spekuliacijas dėl ūkininkų prašymo (2)

Publikuota: 2019-06-27 Kategorija: Politika
Rajono savivaldybė neigia spekuliacijas dėl ūkininkų prašymo

Lietuvos ūkininkų sąjungos Rokiškio skyrius birželio 10-ąją raštu kreipėsi į rajono savivaldybę, su prašymu skelbti mūsų rajone ekstremaliąją situaciją dėl sausros. Tačiau spaudoje pasirodė samprotavimų, esą Lietuvos ūkininkų sąjungos Rokiškio skyrius apskritai nesikreipė į savivaldybę. Kaistant aistroms prieš rytdienos rajono tarybos posėdį, rajono savivaldybė išplatino pranešimą, kuriame rodomas gautasis raštas.

Lietuvos ūkininkų sąjungos Rokiškio skyriaus vadovė Lina Meilutė-Datkūnienė dar vakar savo facebook paskyroje išplatino pranešimą ir savo kompiuterio ekrano nuotrauką, kurioje rodė, kad prašymas tikrai išsiųstas.

Šiandien tą patvirtino ir rajono savivaldybė savo facebook paskyroje: „Spaudoje pasirodžius informacijai, kad Rokiškio rajono ūkininkų sąjungos pirmininkė Lina Meilutė-Datkūnienė nesikreipė į rajono vadovus dėl ekstremalios situacijos paskelbimo, kurią sąlygojo užsitęsusi sausra, informuojame, kad toks prašymas iš ūkininkų interesus atstovaujančios L. Meilutės-Datkūnienės buvo gautas dar birželio 10 d. Situacija buvo aptarta susitikus su rajono vadovais, tuo pačiu ir su Rokiškio rajono administracijos direktoriumi Andriumi Burnicku.
„Norime, kad nekiltų jokių interpretacijų, jog rajono ūkininkų sąjungos pirmininkė nesirūpina ūkininkų reikalais. Toks raštas dėl prašymo sudaryti rajoninę komisiją ekstremaliai padėčiai įvertinti ir paskelbti ekstremalią situaciją dėl sausros padarinių Rokiškio rajone iš tiesų buvo gautas. Mes patys suprantame, kad diskusija dėl ekstremalios padėties skelbimo yra būtina“, - patikslino administracijos direktorius A. Burnickas“. Šiam pranešimui iliustruoti buvo įdėtas minėtasis raštas.

„Rokiškio Sirenos“  žiniomis, Ekstremalių situacijų komisija į posėdį rinksis rytoj po pietų. Jame ir bus svarstomas minėtasis raštas.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video