Į rajono savivaldybę dėl gyvenviečių neaiškių ribų nesikreipta (1)

Publikuota: 2019-06-28 Kategorija: Politika
Į rajono savivaldybę dėl gyvenviečių neaiškių ribų nesikreipta

Prieš porą savaičių „Rokiškio Sirena“ publikavo straipsnį apie tai, kad vis dar yra šalyje savivaldybių su nenustatytomis gyvenamųjų vietovių teritorijų ribomis. Tačiau tarp tų, kurios minimos kaip neišsprendusios šios problemos, yr air Rokiškio rajono savivaldybė.

Kaip rodo Registrų centro duomenys, nesuderintos ir nepatvirtintos gyvenviečių teritorijų ribos išlieka Vilniaus mieste, Elektrėnų, Marijampolės, Kalvarijų, Pagėgių, Kazlų Rūdos savivaldybėse bei Širvintų, Rokiškio, Šakių, Skuodo ir Šilutės savivaldybėse. Pasak Registrų centro specialistų, pagrindinė priežastis, dėl ko reikia nustatyti gyvenamųjų vietovių teritorijų ribas – nepatvirtintos gyvenviečių ribos neretai kerta įregistruotų žemės sklypų ribas ar pastatus, neatitinka kelių, vandenų ar miškų ribų.

Rajono meras Ramūnas Godeliauskas teigė, kad ši problema rajono gyventojams nėra aktuali: pastaruoju metu niekas dėl jos nesikreipė į rajono savivaldybę. „Jei kažkam būtų dėl to kilę problemų, tikrai tai žinotume“, – sakė meras.

Tai, kad nusiskundimų dėl neaiškių gyvenviečių ribų nėra gauta, patvirtino ir administracijos direktorius Andrius Burnickas. Jis teigė, kad reiktų išsamiau pasidomėti šiuo klausimu.

Meras R. Godeliauskas paaiškino, kad kai kurių gyvenviečių ribos yra keičiamos. Antai šių metų kovo 13-ąją šalies Vyriausybė patvirtino naujas Rokiškio miesto ribas: „Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos teritorijos administracinių vienetų ir jų ribų įstatymo 10 straipsniu ir atsižvelgdama į Rokiškio rajono savivaldybės tarybos 2018 m. gruodžio 21 d. sprendime Nr. TS-282 „Dėl pritarimo Rokiškio miesto teritorijos administracinės ribos keitimo planui“ išdėstytus pasiūlymus, pateiktus įvertinus vietos gyventojų nuomonę, Lietuvos Respublikos Vyriausybė nutaria:Pakeisti Rokiškio miesto teritorijos ribas pagal pridedamą planą“.Iki šio pakeitimo miesto plotas buvo 1145,86 ha, o po pakeitimo –  1157,16 ha.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video