Premjerė savo neabejojanti, kad karantinas bus pratęstas (0)

Publikuota: 2021-03-16 Kategorija: Politika
Premjerė savo neabejojanti, kad karantinas bus pratęstas
BNS nuotr. / Premjerė Ingrida Šimonytė

Premjerė Ingrida Šimonytė sako neabejojanti, kad karantinas balandį bus pratęstas.

„Nutarimas galioja iki kovo 31 dienos. Nė kiek neabejoju, kad nutarimą reikės pratęsti“, – antradienį LRT radijui sakė ji.

„Kokiomis sąlygomis, didžiąja dalimi priklausys nuo to, kaip atrodys situacija šiomis savaitėmis“, – tvirtino ji.

Pasak I. Šimonytės, kitą savaitę planuojama grąžinti pradinukus į mokyklas, o tai didina riziką, kad sergamumas koronavirusu augs.

Vyriausybės vadovės teigimu, dabartinė koronaviruso situacija nesuteikia pagrindo dideliam optimizmui.

„Yra savivaldybių, kur padėtis ženkliai geresnė, ir jeigu ji nepablogės, tose savivaldybėse galbūt Velykos apribojimų požiūriu bus ir laisvesnės, bet ko nors šiandien žadėti man būtų neatsakinga“, – sakė I. Šimonytė.

Premjerė taip pat tvirtino, kad tris mėnesius Lietuvoje galiojęs judėjimo ribojimas tarp savivaldybių leido stabdyti pavojingos labiau užkrečiamos britiškosios COVID-19 atmainos plitimą.

„Manau, kad judėjimo ribojimai buvo kertinis veiksnys, kuris leido mums išvengti šitos padermės plitimo sausio ir vasario mėnesiais. Vadinasi, mes tais ribojimais nusipirkome šiek tiek laiko, nors tai ir kelia tam tikrų nepatogumų“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Ji teigė, kad Vyriausybės sprendimą drausti judėjimą dar į 16 savivaldybių kritikuojantys Klaipėdos ir Neringos merai galėtų intensyvinti testavimą ir išeiti iš vadinamosios tamsiai raudonos zonos.

Tamsiai raudona spalva žymimos savivaldybės, kur per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų  registruota 300–500 naujų COVID-19 atvejų.

„Klaipėdos ir Neringos savivaldybės yra tos dvi savivaldybės, kurioms tikimybė išeiti iš tos tamsiai raudonos zonos yra ne tokia menka ir sparčiai testuojant, ką savivaldybės gali daryti ir joms tie įgaliojimai yra suteikti ir kai kurios savivaldybės tą intensyviai daro. Manau, kad yra tikimybė, jog toms savivaldybėms judėjimo ribojimai ir nebus reikalingi“, – sakė I. Šimonytė.

„Tačiau Rytų Lietuvoje ir aplink Marijampolę situacija tikrai neatrodo taip gerai žadančiai kaip Vakarų Lietuvoje. Manau, kad čia tie judėjimo apribojimai leis likusiai Lietuvos daliai išvengti tos naujos padermės platesnio paplitimo ir grįžimo į tamsiai raudoną zoną“, – tvirtino premjerė.

Visuotinis antrasis karantinas Lietuvoje įvestas pernai lapkričio 7 dieną.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video