Planuojama skandalingai didinti mokesčius (14)

Publikuota: 2021-09-15 Kategorija: Politika
Planuojama skandalingai didinti mokesčius
Rokiškio Sirena nuotr. / Pinigai

„Visi gyventojai supranta, kad  šalyje kyla kainos, jau pakeltos rinkliavos, o dabar matome, kad planuojama skandalingai didinti mokesčius. Didins ne vien automobilių mokestį, kuris taps nepakeliamu regionų gyventojams, dažnai naudojantiems senesnius automobilius, bet bus apmokestinama ir miško žemė, augs kietojo kuro apmokestinimas, bus branginimas netgi vanduo, šiukšlių išvežimas. Tai dramatiškai atsilieps žmonių pajamoms“, – sako LVŽS seniūnė Aušrinė Norkienė.  

Anot LVŽS frakcijos seniūnės, valdančiųjų planuojamų pakeitimų yra daug. Jie tiesiogiai palies kiekvieną. Ir visa tai daroma tuo metu, kai žmonės jau ir taip jaučia pajamų sumažėjimą.  

Pagal naujus Valdančiųjų mokesčių kėlimo planus kietasis kuras, priklausomai nuo jo rūšies, po 2023 metų brangs apie 15-30 proc. Po 2023 metų numatomas dujų kainų pokytis buitiniams vartotojams - net 102 proc. Bus keliama vandens išgavimo kaina, taigi brangs ir vartotojus pasiekiantis vanduo.  

Brangs šiukšlių išvežimas, nes sąvartynams taikomi mokesčiai didinami nuo 10 Eur už toną iki 50-70 Eur už toną. Bus apmokestinta miško žemė ir keliami žemės mokesčiai. Bus didinami nekilnojamo turto mokesčiai. Pavyzdžiui, 150 tūkst. eurų riba būtų taikoma tik pagrindiniam gyvenamajam turtui, o visas likęs asmens nekomercinis turtas būtų apmokestinamas.

Planuojama keisti automobilių apmokestinimą: šalia automobilio pirmos registracijos mokesčio atsiras kasmet mokamas mokestis, kuris, labiausiai pasijus žemesnes pajamas turintiems ir naujo ekologiško automobilio įpirkti negalintiems žmonėms.  

O taip pat ši Vyriausybė planuoja didinti mokesčius individualia veikla užsiimantiems asmenims. Apmokestinti pajamomis planuojama priskirti net sveikatos priežiūros įstaigų pajamas, gaunamas už paslaugas iš PSDF. Ir keičiamos sąlygos, kurioms esant smulkios įmonės gali gauti mokestines lengvatas taip, kad iš 31 tūkstančio įmonių naudos gavėjų liks nepilni 3 tūkstančiai įmonių. 

Šių metų sociologų apklausoje atsispindi tai, kad kas penkto gyventojo finansinė padėtis pablogėjo. Panašu, kad žmonės skursta ir ims taupyti, o tai reiškia, kad į ekonomiką nepateks pakankamai lėšų, kad ji būtų stabili, jau nekalbant apie ekonomikos augimą. Reiškia ir valstybės biudžetas nebus surinktas taip, kaip planuojama.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video