Parlamentarai palaiko „skiepadienio“ idėją (0)

Publikuota: 2021-04-20 Kategorija: Politika
Parlamentarai palaiko „skiepadienio“ idėją
Rokiškio Sirena nuotr. / Švirkštas

Parlamentarai antradienį palankiai įvertino kelių „valstiečių“ siūlymą motyvuoti darbuotojus skiepytis suteikiant papildomą laisvą dieną – vadinamąjį skiepadienį.

Už tokią Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymo pataisą po pateikimo balsavo 82 Seimo nariai, prieš buvo dešimt, 30 susilaikė.

„Pandemijos sąlygomis, kai nuolat konkuruojame su laiku, kai verslas ir gyventojai jau seniai pavargę nuo suvaržymų, nuo tos situacijos, mums reikia kuo greičiau pasiekti tą bandos imunitetą, mano galva, šalia restrikcinių (ribojančių) priemonių reikia ir skatinamąsias priemones svarstyti“, – pateikdamas savo siūlymą antradienį sakė „valstietis“ Tomas Tomilinas.

Pagal projektą, darbdavys, darbuotojo prašymu, per tris paras po skiepo nuo užkrečiamosios pandemiją sukėlusios ligos, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremali situacija ar karantinas, privalėtų suteikti vieną laisvą dieną, sumokėdamas darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį. 

T. Tomilino teigimu, „skiepadienis“ priklausytų ir tiems, kurie nepajustų jokio šalutinio vakcinos poveikio.

Seimo narys pripažino, kad blogai pasijutę asmenys ir dabar gali gauti nedarbingumą, tuo metu „skiepadienis“ būtų labiau motyvacinė priemonė žmonėms skiepytis.

Pasak politiko, jokių specialių dokumentų dėl laisvadienio pateikti nereikėtų, jis būtų suteikiamas panašiai kaip dabar tėvadieniai.

Konservatorių frakcijos narys Linas Slušnys tvirtino, kad kol pataisa bus priimta ir pradės galioti, ji taps bevertė, nes dauguma žmonių jau bus pasiskiepiję.

Toliau projektą svarstys Seimo komitetai, išvadą dėl jos turės pateikti Vyriausybė.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video