Nuo spalio ketinama nebeleisti rengti kai kurių masinių renginių (0)

Publikuota: 2020-09-22 Kategorija: Politika
Nuo spalio ketinama nebeleisti rengti kai kurių masinių renginių
Rokiškio Sirena nuotr. / Žmonės

Reaguojant į pastaruoju metu išaugusį koronaviruso protrūkį, nuo spalio ketinama nebeleisti rengti masinių renginių, tokių kaip miestų ar derliaus šventės, teigia premjeras Saulius Skvernelis.

„Nuo spalio 1 dienos ketiname nebeleisti rengti tokių masinio susibūrimo renginių kaip miestų ar derliaus šventės, kur itin sunku užtikrinti ir kontroliuoti saugumo reikalavimų laikymąsi. Formaliai jų tarsi laikomasi, bet realiai – nė kiek“, – feisbuke pirmadienį pranešė Vyriausybės vadovas.

Jis šiandien galimas apsaugos priemones, padidėjus atvejų skaičiui, aptarė Vyriausybės COVID-19 komitete.

„Šiandien COVID-19 valdymo komiteto posėdyje iš medicinos profesorių darsyk išgirdome: svarbiausias ginklas prieš virusą yra mūsų pačių atsakingas elgesys. Todėl dar kartą prašau visų: atstumas, rankų higiena, veido apsaugos priemonės - ir teisingas jų dėvėjimas! Ir, žinoma, venkime nebūtinų kontaktų“, – rašė S. Skvernelis.

Jo teigimu, komitete taip pat nutarta stiprinti ligoninių apsaugą, testuoti medikus „tiek, kiek reikės“.

„Užtikrinsime, kad visos ligoninės laikytųsi reikiamų taisyklių. Galime pasidžiaugti, jog šiai dienai rimtesnių ribojimų taikyti nebūtina: nors užsikrėtimų skaičius auga, hospitalizuotų žmonių turime nedaug. Tokiai pozicijai pritarė ir medikai“, – teigė premjeras.

Pasak S. Skvernelio, koronaviruso židinys Radviliškyje yra pamokanti istorija, kad „viskas prasideda nuo neatsargaus elgesio“.

„Tereikia labai nedaug: kažkas iškišo nosį per kaukę, kažkas nenusiplovė rankų – ir turime problemą“, – teigė premjeras.

Jis primena, kad Sveikatos apsaugos ministerija yra išleidusi rekomendacijas daugeliui sektorių, todėl įstaigų ir įmonių vadovus ragina jas detaliai dar kartą perskaityti ir imti taikyti, ypač – dėl nuotolinio ir pamaininio darbo.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video