Nedarbingumo išmokas už prižiūrimus vaikus galės gauti ir abu tėvai (0)

Publikuota: 2020-12-22 Kategorija: Politika
Nedarbingumo išmokas už prižiūrimus vaikus galės gauti ir abu tėvai
Rokiškio Sirena nuotr. / Vaikų sūpynės

Nedarbingumo išmokas už kelis prižiūrimus nuotoliniu būdu besimokančius mažamečius vaikus galės gauti ir abu tėvai, išmokos bus numatytos ir už namuose likusius darželinukus, sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„Jeigu yra du-trys vaikai šeimoje ir tikrai sudėtinga vienam šeimos nariui pasirūpinti vaikais – apie tai kaip tik diskutuojame. Manome, kad tikrai turėtu būti galima nedarbingumą pasiimti ir abiem tėvams. Kol kas nėra galutinio sprendimo, bet tikrai tai planuojame“, – LRT radijui antradienį sakė J. Šiugždinienė.

Ji taip pat žadėjo nuo sausio keisti tvarką, jog nedarbingumo išmokas tėvai gautų ir už namuose prižiūrimus darželinukus – šiuo metu tokios išmokos numatytos tik dėl 1-4 klasių moksleivių.

„Nuo sausio 1 dienos - taip, šiek tiek tvarką koreguosime“, – žadėjo ministrė.

Ji taip pat tikisi, kad savivaldybės skirs priedus už darbą karantino metu darželių auklėtojams, sakydama, kad tam „dauguma randa lėšų“.

„Manome, kad tikrai savivaldybės galėtų ir turėtų atrasti lėšų išmokėti premijoms“, – tvirtino J. Šiugždinienė.

Vyriausybės sprendimu, nuo sausio 4-osios po atostogų grįžę pradinukai mokysis nuotoliniu būdu. J. Šiugždinienė žada grįžti prie šio klausimo anksčiau, „jei situacija gerės“.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video