Nauja politinė jėga turi pasekėjų ir Rokiškyje (15)

Publikuota: 2020-03-17 Kategorija: Politika
Nauja politinė jėga turi pasekėjų ir Rokiškyje
Asmeninio archyvo nuotr. / Sigitas Juodagalvis mano, kad naujos politinės jėgos atsiradimas paskatins rokiškėnus labiau domėtis politika.

Kovo 12-ąją prašymą ir dokumentus registruoti Teisingumo ministerijai pateikė nauja politinė partija „Nacionalinis susivienijimas“. Šios politinės jėgos sekėjų yra ir mūsų rajone. Kaip sako „Nacionalinio susivienijimo“ koordinatorius Rokiškyje Sigitas Juodagalvis, kol kas yra virš 30 bendraminčių, tačiau besidominčiųjų gretos auga.

Nemenkas susidomėjimas

„Patiko ir idėjos, ir žmonės, kurie kuria šią partiją“, – paklaustas, kodėl sutiko tapti „Nacionalinio susivienijimo“ koordinatoriumi Rokiškyje, sakė Sigitas Juodagalvis. Jis iki šiol nebuvo jokios politinės partijos ar jėgos atstovu. Ir tokių kaip jis, naujame politiniame judėjime yra maždaug 80 proc. Pašnekovo teigimu, tai įrodo, kad į politinę areną žengiančios partijos idėjos ir lyderiai yra priimtini visuomenei.

S. Juodagalvis mano, kad viena didžiausių šalies bėdų yra tai, kad apie pusė jos piliečių apskritai nedalyvauja politiniame gyvenime: nei patys yra renkami, nei renka savo atstovus. Tad vienas iš kertinių „Nacionalinio susivienijimo“ uždavinių, pasak jo, ir yra ugdyti žmogaus suvokimą, kad jis turi dalyvauti politikoje. „Turime tapti politine, sprendimus priimančia tauta“, – sakė pašnekovas.

Jis neslėpė: sunku įveikti visuomenės nepasitikėjimą partijomis, judėjimais. Bet tą daryti reikia. „Ir tarp mūsų, rokiškėnų, yra daug žmonių, iki tol nedalyvavusių partijų veikloje. Vadinasi, jiems gali būti patrauklios „Nacionalinio susivienijimo“ idėjos“, – akcentavo pašnekovas.

Apie rinkimus negalvoja

Kol kas partija yra registravimo procese. Kovo 7-ąją beveik 500 jos atstovų, atstovaujančių 2312 būsimo judėjimo narių, susirinko į steigiamąjį susirinkimą. Jame patvirtinta partijos vadovybė, programa ir nuostatai. Kovo 12-ąją Teisingumo ministerijai pateikti registracijos dokumentai su 2366 asmenų parašais. „Per 15 dienų sulauksime atsakymo, ar partija bus registruota“, – sakė S. Juodagalvis. Per tą laiką bus patikrinti pasirašiusiųjų duomenys ir priimtas sprendimas.

Tačiau jaunai politinei jėgai ant nosies rimtas išbandymas: šį rudenį vyksiantys Seimo rinkimai. Ar jau numatyta, kas kandidatuos į Seimo narius, ar tarp jų bus rokiškėnų? „Apie tai kalbėti dar anksti“, – mano pašnekovas. Jam atrodo juokingi nuogąstavimai, kad naujoji partija rinkimuose neperžengs 5 proc. ribos ir į Seimą nepateks. „Ne viskas iš karto. Svarbu, kad pradėtume kalbėti visuomenei apie mūsų tikslus, idėjas, siekius. O pergalės ateis vėliau“, – mano S. Juodagalvis. Jo manymu, didele pergale bus vien tai, kad visuomenė ims kalbėti apie „Nacionalinio susivienijimo“ keliamas problemas, siūlomus sprendimus.

Gausu akademinės aplinkos atstovų

Naujosios partijos vadovu tapo filosofas profesorius Vytautas Radžvilas. Jo pavaduotojas ؘ – taip pat Vilniaus universiteto buvęs prorektorius, filosofijos ir religijų istorijos specialistas Kęstutis Dubnikas. Dar vienas pavaduotojas – jaunas politikas Vytautas Sinica. Valdyboje taip pat gausu akademiniuose sluoksniuose žinomų žmonių, tokių kaip istorikė profesorė Rasa Čepaitienė, chemijos profesorius Vytautas Daujotis, rašytojas Algimantas Rusteika, rokiškėnams gerai žinomas režisierius, kraštietis Gaudentas Aukštikalnis.

Pasak S. Juodagalvio, būtent tokie partijos lyderiai ir teikia vilčių, kad bus atkreiptas dėmesys į problemas, kurių sprendimų visuomenei nesiūlo kitos politinės jėgos. Pašnekovas tikėjosi, kad partijos vadovai, kai bus galima tą padaryti, apsilankys ir Rokiškyje, plačiau visuomenei pristatys savo idėjas, kvies diskusijai.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video