Nauja daugiafunkcė sporto salė: siekiai virsta realybe? (6)

Publikuota: 2020-05-11 Kategorija: Politika
Nauja daugiafunkcė sporto salė: siekiai virsta realybe?
„Rokiškio Sirena“ nuotr. / Rokiškio baseino prieigos netrukus vėl virs statybų aikštele.

Rajono sportininkai jau daugelį metų kėlė naujos sporto salės klausimą. Mat visos aplink Rokiškį esančios salės užkištos norinčiųjų sportuoti. Be to, rajone trūksta kokybiškų salių žaisti, pavyzdžiui, krepšinį, rengti jo varžybas. Mat Kūno kultūros ir sporto centro salė ir maža, ir gerokai pasenusi. „Rokiškio Sirena“ primena, kad planai statyti naują sporto kompleksą buvo sieti pirmiausia su baseino statyba: prie jo ir turėjo iškilti nauja sporto erdvė. Apie savo sporto salę svajojo ir Velykalnio bendruomenė. Tačiau jau vėlų rudenį surengtame šios bendruomenės pasitarime su rokiškėnais dėl teritorijos V. Lašo gatvėje įsisavinimo, kurioje viena iš idėjų ir buvo būtent tokios salės statyba, rajono meras Ramūnas Godeliauskas pranešė, kad netolimoje ateityje Rokiškyje bus statoma daugiafunkcė sporto salė. Panašu, kad pažadai pildosi: rajono savivaldybės tinklalapyje paskelbta, kad Vyriausybė jau skyrė 100 tūkst. Eur šiam projektui. Visa jo numatoma vertė apie 3 mln. Eur, o rajono savivaldybei teks investuoti 30 proc. šios sumos.
 
Naujos sporto salės labai reikia
Aktyviai sportuojantys rokiškėnai, ypač šaltuoju metų laiku, neslepia: sportui pritaikytų salių rajone trūksta. Kai kurių apkrova tokia didelė, kad norinčiųjų sportuoti grupėms laikas gali būti skiriamas net... 22 val. Apkrova didelė, nes miesto sporto salėse vyksta įvairių sporto šakų treniruotės, įvairaus amžiaus sportininkų varžybos. Kūno kultūros ir sporto centro salė ne tik labai užimta, bet ir nedidelė, nebeatitinkanti krepšinio varžyboms keliamų reikalavimų: vykstant rungtynėms atsarginių žaidėjų suoliukai ir sekretoriato staleliai yra prie pat aikštės. Kai kurių sporto šakų treniruotės rengiamos Kūno kultūros ir sporto centro šaudykloje, kitų – Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos „Romuvos“ padalinio salėje. Geresnių sąlygų tuomet tikėjosi lengvaatlečiai, sunkiaatlečiai, kitų sporto šakų atstovai.
 
Iš pradžių planuota, kad sporto salė, ledo arena ir baseinas kils kartu. Tačiau kol kas pastatytas tik baseinas.
 
Kaip galimą išeitį buvo svarstoma statyti bendruomenių poreikiams skirtą pastatą Velniakalnyje, kur jau įkurti paplūdimio tinklinio aikštynai bei teniso kortai. Pastatas, planuojama, stovėtų teritorijoje tarp V. Lašo ir Vytauto gatvių. Rudenį buvo paskelbtas šios teritorijos tvarkymo idėjos konkursas, kuriame studentai kūrė tokio pastato projektus. Vykstant projektų aptarimui su rokiškėnais, rajono meras Ramūnas Godeliauskas paaiškino, kad daugiafunkcė sporto salė vis dar planuojama statyti prie baseino, todėl Velykalnio bendruomenei ir jos talkininkams verčiau investuoti į sklypo gerbūvio darbus ir neskubėti su pastato statyba.
 
Pažadai virto projektais
Po gero pusmečio paaiškėjo, kad rajono savivaldybė visgi gavo lėšų daugiafunkcės sporto salės statybai.  Šiems metams jau skirta 100 tūkst. Eur. Kaip teigiama savivaldybės paskyroje socialiniame tinkle facebook, salė bus statoma ten, kur ir buvo planuota – prie baseino.
 
Kaip „Rokiškio Sirenai“ teigė rajono meras Ramūnas Godeliauskas, salės projekte numatyta, kad ją galima jungti ir su baseinu, ir statyti kaip atskirą pastatą. Visgi dabar labiau linkstama galvoti apie jungimą.
 
Šie metai skirti būsimosios salės techninės dokumentacijos bei kitų statybos dokumentų rengimui. Ar bus pradėti ir statybos darbai, dar nėra aišku. Viso nauja sporto salė, planuojama, kainuotų apie 3 mln. Eur, kurių 30 proc. prisidėtų savivaldybė.
 
Meras sakė, kad pirmiausia salė būtų skirta Kūno kultūros ir sporto centro auklėtinių poreikiams.
Kada būtų švenčiamos įkurtuvės? Kol kas data nėra aiški. Pasak mero, ji priklausys nuo valstybės skirto finansavimo.
Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video