Ministerijos dovana medikams – 200 eurų dotacija poilsiui rudenį (3)

Publikuota: 2020-07-23 Kategorija: Politika
Ministerijos dovana medikams – 200 eurų dotacija poilsiui rudenį
Rokiškio Sirena nuotr. / Pinigai

Ekonomikos ir inovacijų ministerija ketvirtadienį pranešė už kovą su koronavirusu apie 50 tūkst. medikų skirsianti po 200 eurų dotaciją poilsiui rudenį – iš viso tam skirta 10 mln. eurų.

„Medikams skiriama 200 eurų dotacija pailsėti Lietuvos kaimo turizmo objektuose ir tuo pačiu paremt turizmo verslą“, – žurnalistams sakė ministras Rimantas Sinkevičius.

„50 tūkst. žmonių galės nuo rugsėjo pirmos iki lapkričio 30 dienos pasirinktinai atsipūsti, pasimėgauti SPA, tai mūsų padėka“, – teigė jis.

Ministro teigimu, šiai priemonei skirta 10 mln. eurų, tačiau negalėjo įvardinti, iš kokių lėšų skirta ši suma.

„Tos lėšos skirtos, matomai, iš skolintų lėšų (...) Greičiausiai tai yra skolintos lėšos“, – sakė ministras.

R. Sinkevičius patikino, kad dotacija skiriama visiems medikams – ir tiems, kurie dirba be licencijų.

„Labai prašysim, kad savivaldybių merai pateiktų sąrašus tų žmonių, kurie neturi licencijų – pagal tuos sąrašus bandysim koduot ir tokiu būdu sudaryt sąlygas pailsėt“, – pasakojo R. Sinkevičius.

Jis pridūrė, kad šiuo metu šalyje yra apie 35 tūkst. licencijuotų medikų, ministras taip pat teigė, kad „diskusijų klausimas“, ar dotacija galės pasinaudoti ligoninių valytojai.

Ministro teigimu, medikai tiesiogiai išmokos į savo sąskaitas negaus – jie turės registruotis.

„Jie tų pinigų į savo sąskaitą negaus. Jie pasirinks įstaigą, kurioje norės praleist laiką, elektroniniu būdu registruosis. Įstaigos konkuruos, kurios pasiūlys geriausią paketą“, – kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministras.

Ministro patarėja Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė teigė, kad ruduo pasirinktas todėl, kad yra  tikslas paskatinti turizmo sektorių ne sezono metu, nes vasarą jis perkrautas.

„Tikslas yra paskatinti juos ne turizmo laikotarpiu, ne sezono laikotarpiu“, – žurnalistams sakė ministro atstovė.

Ji pridūrė, kad jeigu įvyks antroji koronaviruso banga, priemonę teks peržiūrėti.

„Jeigu bus antroji banga, tai medikams teks dirbti, tada teks iš naujo persvarstyti šios priemonės galimybes“, – teigė J. Jankauskaitė-Milčiuvienė.

Ministerija teigia, kad paslaugą už medikams skirtą dotaciją galės teikti kelionių organizatoriai, viešbučiai, kaimo turizmo sodybos, SPA centrai, sanatorijos, informaciją apie tai galima rasti puslapyje atostogosmedikams.lt.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video