Medžioklės trofėjus vertins ne aplinkosaugininkai, o medžiotojų asociacijos (0)

Publikuota: 2021-03-19 Kategorija: Politika
Medžioklės trofėjus vertins ne aplinkosaugininkai, o medžiotojų asociacijos
Rokiškio Sirena nuotr. / Briedžiai

Nuo šio medžioklės trofėjų apžiūras ir komisijų darbą organizuos ne aplinkosaugininkai, o medžiotojų asociacijos, vienijančios medžiotojų klubus ir būrelius.

Kaip ketvirtadienį pranešė Aplinkos ministerija, tai numatyta ministro Simono Gentvilo pakeistoje Medžioklės trofėjų apžiūros tvarkoje.

Iki šiol medžioklės trofėjų apžiūros ir vertinimo darbą organizavo Aplinkos apsaugos departamento padaliniai. Ministerija teigia, kad tvarka keičiama stiprinant medžiotojų asociacijų savivaldą ir taupant aplinkosaugos pareigūnų darbo laiką.

„Tai seniai lauktas projektas. Anksčiau apžiūros būdavo per stipriai reguliuojamos, o dabar palikta daugiau laisvės medžiotojų asociacijoms – jos pačios viską galės organizuoti“, – pranešime teigė ministro patarėjas Marius Čepulis.

Jo teigimu, Aplinkos apsaugos departamentas vis tiek prižiūrės, ar visi medžiotojai pateikė trofėjus apžiūrai.

Ministerija teigia, kad šie pokyčiai leis taupyti aplinkos apsaugos pareigūnų darbo laiką ir atitinkamai daugiau jo skirti medžioklės, žvejybos, aplinkos taršos valstybinei kontrolei stiprinti.

Pačių apžiūrų tikslas – pagal pateiktus sumedžiotų elninių žvėrių trofėjus nustatyti, ar medžiojant žvėris laikomasi jų atrankos reikalavimų, nustatytų Elninių žvėrių atrankinės medžioklės nuostatais.

Apžiūrai pristatomi per praėjusį medžioklės sezoną sumedžiotų elninių žvėrių ragai ir vilkų kaukolės.

Medžiotojų asociacijų savivaldybėse sudarytos medžioklės trofėjų apžiūros komisijos įpareigotos ne vėliau kaip per mėnesį po apžiūros pateikti informaciją Aplinkos apsaugos departamentui, kuris patikrins, ar visi medžiotojai, sumedžioję elninių žvėrių patinus ar vilkus, įvykdė Medžioklės įstatyme numatytą pareigą – pateikti trofėjus į apžiūrą.

Pernai dėl pandemijos apžiūra buvo atšaukta. Šiemet pačios medžiotojų asociacijos spręs, kada ją pradėti.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video