Lietuva planuoja įsigyti programėlę, kuri fiksuotų ilgesnį kontaktą su COVID-19 (14)

Publikuota: 2020-06-16 Kategorija: Politika
Lietuva planuoja įsigyti programėlę, kuri fiksuotų ilgesnį kontaktą su COVID-19
Rokiškio Sirena nuotr. / Mobilusis telefonas

Lietuva planuoja įsigyti mobiliąją programėlę, kuri fiksuotų ilgesnį kontaktą su koronavirusu (COVID-19) užsikrėtusiu žmogumi.

„Ne tik Lietuva, ir kitos Baltijos šalys tas programėles kuriasi, mes irgi norime tą programėlę turėt, vyks pirkimai. Ji yra sukurta dviejų didelių interneto teletechnologijų vystytojų platformoj ir ji leidžia atsekti būtent artimą kontaktą“, –antradienį interviu Lietuvos radijui sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Pasak ministro, planuojama, kad Lietuva programėlę, fiksuojančią ilgesnį žmogaus kontaktą su užsikrėtusiuoju, gali turėti rugpjūtį. Ji būtų savanoriška.

„Tai savanoriška programėlė, ji nėra privaloma, (efektyvumas) priklauso nuo to, kiek žmonių parsisiunčia ir kiek ja naudojasi, tikėtina, kad mes ją galėtumėm turėti rugpjūčio mėnesį, jei viskas bus gerai su pirkimais ir pačios programėlės sukūrimu“, – teigė A. Veryga.

„Šiaip žmogaus judėjimas, mobiliu telefonu jei fiksuot, nėra labai tikslus tarp bazinių stočių, o čia matomas kontaktas su kitu telefonu, nedideliu atstumu, galima žinot, kiek lako žmogus buvo šalia ir tada informuot tuo asmenis, kurie buvo šalia užsikrėtusio, kad jie buvo šalia, turėjo kontaktą“, – apie programėlę pasakojo ministras.

Lietuvoje sumažėjus užsikrėtimų koronavirusu skaičiui nuo trečiadienio nutraukiamas karantinas ir liks galioti ektremali situacija. Šalyje per praėjusią parą buvo patvirtinti penki nauji užsikrėtimo COVID-19 atvejai.

Karantinas siekiant sustabdyti viruso plitimą buvo įvestas kovo 16 dieną.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video