Kitą savaitę gali būti siūloma grąžinti privalomą kaukių dėvėjimą (1)

Publikuota: 2020-07-24 Kategorija: Politika
Kitą savaitę gali būti siūloma grąžinti privalomą kaukių dėvėjimą
Rokiškio Sirena nuotr. / Veido kaukė

 Kitą savaitę gali būti siūloma grąžinti privalomą kaukių dėvėjimą, tačiau dėl to, kur konkrečiai jos būtų privalomos, dar sprendžiama, sako Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) vadovai.

„Viena iš efektyviausių priemonių – yra svarstoma tokia priemonė kaip privalomas kaukių dėvėjimas, pirmiausia, aišku, transporte, prekybos centruose ir kitose masinio susibūrimo vietose, kuriose yra sunku laikytis saugaus atstumo“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė.

Sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos vedėjas Vytautas Beniušis BNS sakė, jog kol kas dar tebėra svarstomi visi variantai.

„Šiuo metu ministerija svarsto įvairius variantus ir analizuoja geriausią užsienio šalių praktiką. Kitą savaitę bus priimti sprendimai dėl konkrečių pasiūlymų ir kaip vienas iš svarstomų variantų yra grąžinti privalomą kaukių dėvėjimą viešajame transporte, taip pat stotelėse, galbūt renginiuose“, – sakė jis.

„Dėl to, kur konkrečiai bus siūloma, dar nėra iki galo apsispręsta“, – pridūrė SAM atstovas.

Taip pat gali būti svarstoma nustatyti rekomenduojamą laikytis atstumą.

Sveikatos apsaugos ministrą pavaduojantis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sakė, jog iki kol bus priimti sprendimai, ministerija „griežtina raginimą“ kaukes dėvėti.

„Praktiškai mes jau savaitės pradžioje pasvarstėme galimų priemonių sąrašą, tas sąrašas buvo ir anksčiau. (...) Pirmiausia kaukių nešiojimo griežtinimas arba privalomumas. Dabartiniu metu mes tikrai griežtiname raginimą, nes matome, kad ypatingai susibūrimuose reikalinga laikytis atstumo ir kaukių nešiojimo“, – sakė J. Narkevičius.

Jo teigimu, atsižvelgus į epidemiologinės situacijos blogėjimą, gali būti siūlomos ir kitos priemonės.

„Toliau tai be abejo susibūrimų skaičių mažinimas ir kitos priemonės. Bet vis dėlto tikėkimės, kad šito nereikės“, – sakė J. Narkevičius.

Bendras atvejų skaičius Lietuvoje šiuo metu siekia 1986, vien per praėjusią parą buvo patvirtinti 26 atvejai.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 277 asmenys, pasveiko – 1616. Nuo koronaviruso mirė 80 asmenų, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Per praėjusią parą patvirtinti 26 nauji koronaviruso atvejai, BNS skaičiavimais, tai didžiausias atvejų skaičius per parą nuo gegužės pradžios.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video