Judėjimo kontrolės sugriežtinimai: pirmieji rokiškėnų klausimai (68)

Publikuota: 2020-12-18 Kategorija: Politika
Judėjimo kontrolės sugriežtinimai: pirmieji rokiškėnų klausimai
Lina Dūdaitė-Kralikienė / Įvažiavimas į Rokiškį nuo Kavoliškio pusės.

Jau sustiprinta judėjimo kontrolė visoje šalyje. Ir prie įvažiavimų į Rokiškį jau įrengti patikros postai. O rajono gyventojams kyla daug klausimų: ar jiems pavyks apsipirkti mieste, grįžti iš darbo namo. Į „Rokiškio Sireną“ jau kreipėsi keli skaitytojai su klausimais, į kuriuos paprašėme atsakyti rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos vadovo Andriaus Burnicko. 

Rajono miestelių gyventojai klausia: kaip apsipirkti, įsigyti vaistų Rokiškyje? A. Burnickas atsakė: ribojimai taikomi, visų pirma, kitų savivaldybių gyventojams. Jei rajono gyventojas į Rokiškį vyksta dienos metu, kol dirba parduotuvės, vaistinės, gydymo įstaigos, jis bus įleistas į miestą. O štai tuomet, kai jos užsidarys, patikra bus stiprinama, nes tuomet jau svarbiais reikalais į Rokiškį nėra ko važiuoti.

Kitas klausimas susijęs su jaunomis šeimomis. Nemažai jų savo būsto neturi, nuomojasi, kai kurie – ir be sutarčių. Gyvenamoji vieta deklaruota pas tėvus, kitame rajono miestelyje. Darbas – dar kitoje rajono vietoje. Kaip patekti po darbo namo? A. Burnickas patarė pirmiausia pasirūpinti darbdavo pažymomis, kad vykstate į darbą. Kaip jau minėta, dienos metu rajono gyventojai galės nesunkiai patektį į Rokiškį, o štai jei grįžtama vėlesniu laiku, jau reiktų turėti kažkokį įrodymą, kad de facto gyvenate mieste, pavyzdžiui, komunalinių paslaugų sąskaitą ar panašų dokumentą. 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video