I. Šimonytės žinia dėl didžiųjų metų švenčių: tokių ribojimų, kaip praėjusiais metais, nesiimsime (3)

Publikuota: 2021-10-14 Kategorija: Politika
I. Šimonytės žinia dėl didžiųjų metų švenčių: tokių ribojimų, kaip praėjusiais metais, nesiimsime
Rokiškio Sirena nuotr. / Praėjusiais metais per didžiąsias šventes visoje šalyje buvo ribojamas judėjimas tarp savivaldybių

Vyriausybė šiemet nėra nusiteikusi riboti žmonių asmeninį gyvenimą ir susitikimus per didžiąsias metų šventes, tvirtina premjerė Ingrida Šimonytė. Tiesa, dar prieš sutinkant Kalėdas ar Naujuosius metus ji ragino paskiepyti visus vakcinos dar negavusius vyresnio amžiaus artimuosius, kad šventės nesibaigtų tragiškai.

Vyriausybės vadovė nurodė, kad šiuo metu didžiausius sergančiųjų skaičius sudaro vaikai ir paaugliai iki 18 metų, ir, nors jiems ligoninės palata greičiausiai negresia, jie gali užkrėsti savo nepasiskiepijusius pagyvenusius giminaičius.

„Atvejų skaičius perlipo gana ženklias žymas, bet, kas yra svarbu, – trečdalis naujų atvejų kiekvieną dieną yra vaikai ir paaugliai iki 18 metų. Iš tų vaikų dalis galėjo būti taip pat paskiepyta. Vaikų nuo 12 iki 18 metų skiepijimas, deja, labai didelio pagreičio nėra įgavęs, bet, kaip bebūtų gaila, toje grupėje jau yra nemažai persirgusių vaikų, gerokai daugiau nei ankstesniuose epizoduose.

Tai truputį mažina rizikas sveikatos priežiūros įstaigoms. Bet, žinoma, reikia nepamiršti, kad užsikrėtę vaikai, ypač, jeigu jie lanko savo pagyvenusius giminaičius, senelius ar prosenelius, kurie yra nepasiskiepiję, kelia tiems savo artimiesiems didelę riziką“, – perspėjo I.Šimonytė.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video