I. Šimonytė ragina tirtis: norėčiau, kad netektų apgailestauti dėl sprendimų (1)

Publikuota: 2021-02-12 Kategorija: Politika
I. Šimonytė ragina tirtis: norėčiau, kad netektų apgailestauti dėl sprendimų
Rokiškio Sirena nuotr. / Veido kaukė

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė ragina nuo pirmadienio atsidarančius verslus aktyviai pasinaudoti galimybe profilaktiškai tirtis dėl koronaviruso ir įspėja, kad priešingu atveju gali tekti apgailestauti dėl priimtų atlaisvinimo sprendimų.

„Apgailestauju, kad net tada, kai valstybės institucijos pasiūlo aiškų kelią ir paramą, kažkam tai atrodo, kaip apsunkinimas. Testas nėra prievolė, kad galbūt būtų apsunkinimas. Bet galimybė kartu yra ir pasitikėjimas, kad bus einama maksimalaus saugumo keliu. Šis apgailestavimas, žinoma, ištveriamas, tik labai norėčiau, kad netektų apgailestauti dėl pačių sprendimų kaip pernelyg ankstyvų“, – feisbuke penktadienį rašė I. Šimonytė.

Premjerė reagavo į verslo atstovų komentarus, jog rekomendacija darbą pradedantiems žmonėms profilaktiškai tirtis dėl koronaviruso yra papildomas apsunkinimas.

„Verslas pasirengęs atsidaryti ir dirbti saugiai – turi kaukes ir visus kitus dalykus, dabar dar kažkokiu būdu yra sugalvota, kad reikia padaryti jam dar vieną apsunkinimą ir eiti testuotis“, – LRT radijo laidai „Ryto garsai“ sakė Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Dalia Matukienė.

I. Šimonytė savo ruožtu akcentuoja, jog situacija, nors ir pagerėjusi, išlieka sudėtinga, o į ligonines tebeguldomi sunkiomis COVID-19 formomis susirgę žmonės.

„Vienintelis kelias atsivėrus neišprovokuoti būtinybės greitai jungti atbulinį yra absoliučiai rimtas ir atsakingas požiūris į situaciją. O tai reiškia, saugumo taisyklių laikymąsi net jeigu tai yra rekomendacija“, – rašo premjerė.

„Visa tai YRA apsunkinimai. Pats COVID yra nemenkas apsunkinimas. Bet gyvenime pilna apsunkinimų, kuriuos priimame, nes jie reikalingi, kad žmonės galėtų sugyventi. Taisyklės yra apsunkinimas, kažkam gal ir moralė ar asmens higiena tokios yra. Bet kažkaip stengiamės laikytis“, – pridūrė ji.

I. Šimonytė akcentavo, jog profilaktinis tyrimas kainuoja „kelias minutes laiko ir truputį nemalonumo“ ir ragino tirtis, kad atsivėrimas būtų kuo saugesnis.

Vyriausybei sušvelninus karantino sąlygas ir leidus nuo pirmadienio vykdyti mažesnių ne maisto prekių parduotuvių bei grožio paslaugų teikimą, šių sričių specialistai šių sričių specialistai nuo ketvirtadienio kviesti tirtis, ar nėra užsikrėtę koronavirusu.

Nuo ketvirtadienio registruotis tyrimui gali prekybos, grožio ir sporto paslaugų specialistai, taip pat šias veiklas vykdantys įmonių darbuotojai, tiesiogiai dirbantys su klientais.

Šie vienkartiniai profilaktiniai tyrimai nėra privalomi, tačiau Vyriausybė juos pasidaryti rekomenduoja.

Karštosios linijos duomenimis, nors besiregistruojančių profilaktiniams tyrimams ketvirtadienį, lyginant su pirmadienio, padaugėjo daugiau kaip keturis kartus, užsiregistravusiųjų buvo 1850 – gerokai mažiau nei tų, kurie, kaip manoma, galės pradėti dirbti.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video