I. Šimonytė: neaišku, kokią problemą spręstų NPD padidinimas (1)

Publikuota: 2021-04-29 Kategorija: Politika
I. Šimonytė: neaišku, kokią problemą spręstų NPD padidinimas
Rokiškio Sirena nuotr. / Pinigai

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad jai nėra aišku, kokią problemą spręstų neapmokestintų pajamų didinimas (NPD) jau šiais metais.

Taip Vyriausybės vadovė komentavo antradienį Prezidentūros išsakytą ketinimą Seimui šiemet vėl teikti siūlymą didinti NPD.

„Nelabai aišku, kokią problemą bandoma spręsti“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė I. Šimonytė.

„Praėjusiais metais prezidentūra siūlė mažinti GPM, baimindamasi darbo užmokesčio mažėjimo, bet darbo užmokestis didėjo 10 proc. Dar galima įsivaizduoti, kad praėjusiais metais buvo daug netikrumo ir neaiškumo, kaip pandemija paveiks ekonomiką, kokius sektorius, kokiu mąstu“, – teigė ji.

Anot premjerės, šiemet dvejonių ir neapibrėžtumo dėl ekonominės situacijos yra mažiau nei pernai.

„Šiais metais manau, kad tų dvejonių nėra, nes yra labai aiškūs sektoriai, kurie labai stipriai kenčia nuo pandemijos apribojimų, taip pat nuo tarptautinės prekybos suvaržymų“, – sakė premjerė.

Po susitikimo su verslo atstovais Prezidentūra antradienį pranešė, kad svarstoma galimybę Seimui šiemet vėl siūlyti padidinti NPD. Anot šalies vadovo patarėjo Simono Krėpštos, NPD galėtų didėti dar 50 eurų.

Jo teigimu, NPD didinimas galėtų būti svarstomas šalia jau pateiktų mokestinių priemonių, kaip PVM lengvatos labiausiai nukentėjusiems sektoriams.

Prezidentas Gitanas Nausėda NPD didinimą inicijavo ir pernai bei sulaukė pritarimo Seime – NPD tuomet taip pat padidintas 50 eurų iki 400 eurų. Pakeitimai įsigaliojo praėjusių metų liepą

Pernai svarstant 2021-ųjų metų biudžetą Prezidentūra sakė, kad šalies vadovas norėtų dar spartesnio NPD didinimo.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video