Šeimos kortelės – Rokiškio nuolaidomis domėjosi, o šalies – nelabai... (5)

Publikuota: 2019-08-20 Kategorija: Politika
Šeimos kortelės – Rokiškio nuolaidomis domėjosi, o šalies – nelabai...
„Rokiškio Sirena“ archyvo / Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vyriausioji specialistė Zita Čaplikienė teigė, kad paklausesnės rokiškėniškos kortelės.

Prieš porą metų pristatyta Rokiškio didelės šeimos kortelė iki šiol labai aktuali, nors Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo visoje šalyje galiosiančias korteles didelėms šeimoms. Tačiau jos nėra paklausios šalies mastu: išdalintos tik dešimtadaliui į jas pretenduoti galinčių 60 tūkst. šalies daugiavaikių šeimų.

Rokiškio rajonas buvo vienas novatorių, pristatydamas didelės šeimos kortelę. Ją mūsų rajono šeimos galėjo pasiimti rajono savivaldybėje nuo 2018 m. balandžio 10 d. ir galioja trejus metus. Kaip sakė savivaldybės Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vyriausioji specialistė Zita Čaplikienė, kortelė buvo kuriama Šeimos tarybos iniciatyva. Buvo užsakyta 350 tokių kortelių. Tačiau išdalinta iki šiol, specialistės teigimu, 165.

„Rokiškio Sirena“ primena, kad teikti nuolaidas didelėms šeimoms sutiko nemažai rajono verslininkų. Ir nuolaidos yra ganėtinai įvairiapusės: nuo 30 proc. nuolaidos „Rokiškio Sirenos“ prenumeratos, 20 proc. nuolaidos kelionėms, 10 proc. nuolaidos rajono verslininkų produkcijai, kompiuterinei technikai ir kitoms prekėms bei paslaugoms.

Dabar gi daugiavaikės šeimos gali gauti visoje Lietuvoje nuolaidas siūlančią kortelę. Deja, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) atstovė Rasa Žemaitė teigė, kad šeimos kortelės paprašė 6 tūkst. žmonių, tačiau, anot jos, lūkesčiai buvo didesni, bet jas suteikti didesnei daliai gyventojų trukdo duomenų apsaugos reikalavimai. SADM teigia, jog gauta daugiau nei 40 verslo paraiškų iš visos Lietuvos dėl įvairių nuolaidų kortelės savininkams. Šeimos kortelių turėtojai galės naudotis nuolaidomis „Maxima“ parduotuvėse, Vilniaus parodų centre „Litexpo“,biuro ir kanceliarinių prekių parduotuvėje „Officeday“, Trakų pramogų ir sveikatingumo centre „Trasalis“, Kaune esančiame Mediacijos ir teisinių paslaugų centre, MB „Picius“. Nuolaidos, kaip skelbiama ministerijos tinklalapyje, įsigalios nuo rugsėjo 1-osios.

Šeimos kortelėmis galės naudotis gausios šeimos, auginančios tris ir daugiau nepilnamečių vaikų (arba nedirbančių moksleivių ar studentų iki 24 metų), taip pat auginantieji neįgalius vaikus, nepaisant jų amžiaus. Tokių šeimų Lietuvoje yra apie 69 tūkstančiai.

SADM skaičiuoja, kad šeimos korteles galėtų pasinaudoti apie 60 tūkst. šeimų, daugiausia – daugiavaikiai tėvai.

Kiek visoje Lietuvoje nuolaidas siūlančių kortelių užsisakė Rokiškio rajono šeimos, pasak Z. Čaplikienės, prognozuoti sudėtinga. Mat šias korteles reikia užsisakyti tiesiogiai Socialinės paramos šeimai informacinėje sistemoje (SPIS), taigi, mūsų rajono savivaldybė tokiu atveju yra apeinama ir informacijos apie užsakytas korteles neturi. Pašnekovė neslėpė: mūsų rajono gausioms šeimoms aktualiausios būtent rokiškėniškosios kortelės, kurių dėka gaunama nemažai nuolaidų kuo arčiau namų.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video