Dėl žmonos paskiepijimo V. Kasiulevičius traukiasi iš Santaros klinikų (0)

Publikuota: 2021-03-25 Kategorija: Politika
Dėl žmonos paskiepijimo V. Kasiulevičius traukiasi iš Santaros klinikų
BNS nuotr. / V. Kasiulevičius

Žinomas Santaros klinikų medikas Vytautas Kasiulevičius nusprendė trauktis iš pareigų, kai paaiškėjo, kad jo prašymu nuo koronaviruso su pirmaisiais medikais buvo paskiepyta jo žmona.

„Aš pripažįstu savo kaltę ir prisiimu visą atsakomybę už tą skiepų istoriją“, – feisbuke ketvirtadienį parašė V. Kasiulevičius.

„O kad Santaros klinikų administracijai daugiau niekada nebereikėtų painiotis informacijoje apie mane ar mano šeimos narius, paprašiau generalinio direktoriaus nuo rytojaus mane atleisti iš darbo. Tikiuosi mano prašymas nebus vilkinamas“, – teigė V. Kasiulevičius.

Kiek anksčiau Santaros klinikos pranešė, kad V. Kasiulevičiaus žmona Raimonda Kasiulevičienė kartu su pirmaisiais medikais gruodžio pabaigoje Lietuvoje buvo paskiepyta jo prašymu, o šį įvykį pavadino žmogiškąja klaida.

Santaros klinikos tikina, kad mediko sutuoktinė tuo metu klinikose „talkino skiepijimo komandai“ ir buvo paskiepyta, nes neatvykus daliai medikų liko vakcinų.

Santaros klinikos: tai buvo klaida

V. Kasiulevičius apie pasitraukimą pranešė netrukus po to, kai Santaros klinikos išplatino pranešimą spaudai apie šią istoriją.

„Profesoriaus žmona, Santaros klinikose talkinusi skiepijimo komandai, tuo metu buvo įstaigos patalpose ir prašant profesoriui buvo paskiepyta darbo pabaigoje kartu su kitais 57 darbuotojais, iš anksto neįtrauktais į tos dienos skiepijamųjų sąrašus“, – rašoma Santaros klinikų pranešime spaudai.

„Tenka apgailestauti ir pripažinti, kad vis dėlto esant tokioms įtemptoms darbo sąlygoms buvo padaryta klaida“, – teigiama jame.

Šį pranešimą žiniasklaidai Santaros klinikų komunikacijos tarnyba išplatino gavusi papildomų BNS klausimų dėl R. Kasiulevičienės, dirbančios Lietuvos banke, skiepijimo.

Atsakyme BNS žurnalistui klinikos paragino „nebegrįžti prie problemų, buvusių vakcinacijos pradžioje“, teigdama, kad šiuo metu yra aktualesnių klausimų dėl naujų atmainų plitimo ir vakcinavimo apimčių.

Reguliavo srautus?

Apie V. Kasiulevičiaus žmonos paskiepijimą gruodžio pabaigoje praeitą savaitę pirmasis pranešė naujienų portalas 15min.lt

Tuomet medikas teigė, kad ji buvo pakviesta skiepytis kaip savanorė.

„Kadangi ji savanoriavo ir tuo metu ją pakvietė, ji pasiskiepijo. Tas sprendimas buvo neteisingas. (...) Todėl, kad savanoriai buvo masiškai pradėti skiepyti šiek tiek vėliau, po kelių dienų“, – portalui komentavo profesorius.

Santaros klinikų teigimu, R. Kasiulevičienė „talkino pakviesta asmenine skiepijimo kabinetuose dirbusiųjų darbuotojų iniciatyva, ten, kur tuo metu labiausiai reikėjo papildomų rankų“.

Gydymo įstaiga sakė, kad „įspėjo atitinkamus darbuotojus dėl teisės aktų reikalavimų vykdymo“, taip pat dėl šio atvejo šią savaitę pateikė informaciją Sveikatos apsaugos ministerijai.

Santaros klinikos tvirtino, kad R. Kasiulevičienė talkino reguliuoti atvykstančiųjų skiepytis darbuotojų srautus gruodžio 28 ir 29 dienomis, pirmadienį ir antradienį.

Atsakydamos į BNS klausimus, klinikos informavo, kad vasario pabaigoje Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atlikto antikorupcinės žvalgybos patikrinimo metu nustatytą informaciją apie galimus skiepijimo pažeidimus.

Pagal šią STT informaciją, Sveikatos apsaugos ministerija prieš kelias savaites raštu kreipėsi į Santaros klinikas, prašydama pateikti paaiškinimus dėl galbūt nepagrįstai ir pažeidžiant nustatytą tvarką skiepytų asmenų, Santaros klinikos teigė šią savaitę atsakiusios į ministerijos klausimus.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video