Direktorę rajono taryboje pasitiko priekaištų lavina (18)

Publikuota: 2019-12-23 Kategorija: Politika
Direktorę rajono taryboje pasitiko priekaištų lavina
L. Dūdaitė-Kralikienė / Mokyklos darželio „Ąžuoliukas“ direktore buvo patvirtinta Romualda Cegelskienė. Ją pasveikino rajono meras Ramūnas Godeliauskas.

Rajono tarybos posėdyje buvo klausimas dėl Romualdos Cegelskienės skyrimo vaikų darželio-mokyklos „Ąžuoliukas“ direktore penkerių metų kadencijai. Atrodytų, kas čia sudėtingo: direktorė ne tik išlaikė specialų egzaminą sostinėje, kuris tampa neperžengiama riba ne vienam ilgamečiam rajono švietimo sistemos darbuotojui, ir laimėjo konkursą šioms pareigoms užimti. Tačiau rajono tarybos nariai įplieskė diskusijas šiuo klausimu. Pretekstu ginčams tapo prisiminti ankstesnių metų audito rezultatai.



 Švietimo įstaigų vadovų klausimas rajono savivaldybėje – opus. Kelios švietimo įstaigos jau kone metus neturi vadovų. O ir konkursuose paprastai dalyvauja po vieną asmenį. Priežastis: ne visiems kandidatams pavyksta išlaikyti specialų egzaminą Vilniuje. Kaip sakė R. Cegelskienės skyrimo klausimą pristatęs savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Aurimas Laužadis, pretendentė konkurse gavo labai aukštą įvertinimą. „Rokiškio Sirena“ primena, kad „Ąžuoliukui“ R. Cegelskienė vadovauja jau ilgus metus.
Visgi kai kuriems rajono tarybos nariams nei konkurso rezultatai, nei ilgametės vadovės patirtis bei pasiekimai įspūdžio nepadarė. Opozicijos atstovas Irmantas Tarvydis klausė: „Jei atsimenate, praeitais metais buvo auditas. Teko skaityti audito išvadas, tai ten labai gausiai pažeidimų būta. Kaip čia, normalu, ir ar toliau tokia bus sistema, kad pirma darbai, paskiau konkursai. Tai, ta prasme, jeigu ir vėl skiriam, ko gero vėl patvirtinam, kad tai buvo neblogai dirbama“.
Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas paaiškino, kad dėl visų pažeidimų pretendentė Audito skyriui atsiskaitė, pažeidimai buvo, kiek įmanoma, pašalinti. O švietimo įstaigų vadovų skyrimo tvarka yra tokia, kokia yra, o ne tokia, kaip kažkas norėtų ją interpretuoti. Pagal skyrimo tvarką: yra labai aukšti balai ir nelabai galima ir būtų kažką padaryti.
I. Tarvydžiui antrino ir jo kolega, opozicijos atstovas Stasys Meliūnas. Jis sakė, kad direktorei metų pradžioje pagal audito išvadas buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas, ar pasitvirtino galimi darbo drausmės pažeidimai. Meras Ramūnas Godeliauskas paaiškino, kad tarnybinis patikrinimas buvo nutrauktas, nes nebuvo darbo drausmės pažeidimų.
Pasisakymų metu Dijana Meškauskienė pasveikino direktorę, kad ji ryžtasi tokiam darbui, kai šalyje trūksta švietimo įstaigų vadovų. Tarybos narė kėlė klausimą, ar nereiktų peržiūrėti švietimo įstaigų vadovų atlyginimus. Ji gyrė darželio veiklą, jo telkiamą bendruomenę, indėlį į šventes. Jai antrino ir tarybos narys Antanas Vagonis. „Dirbant visada pasitaiko įvairiausių klaidų“, – sakė jis ir pridūrė, kad klaidos yra taisomos.
S. Meliūnas sakė, kad asmeniškai prieš R. Cegelskienę kaip žmogų neturįs nieko prieš, tačiau jei atliekamas auditas, tai kaip jaustis auditoriui, atliekančiam kruopštų tyrimą, jei niekas nekreipia dėmesio į jo išvadas. Tarybos narys tikino susipažinęs su audito medžiaga, kurioje darbo drausmės pažeidimų, abejotinų viešųjų pirkimų. „Jei taikome dvigubus standartus, tai kaip jaustis įstaigų vadovams, kurie labai kruopščiai vykdo įstatymus, kruopščiai organizuoja įstaigos veiklą, jei žino, kad galima ir ne taip kruopščiai“, – sakė S. Meliūnas. Į tai atsakė meras R. Godeliauskas: „Yra politizuotas, ir yra teisinis vertinimas“.
Už tai, kad R. Cegelskienė būtų paskirta „Ąžuoliuko“ vadove, balsavo 19-ka tarybos narių, susilaikė 5.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video